free download 78 travel guides written by experts

Simpozionul „Infectiile transmise prin vectori in contextul globalizarii

si al schimbarilor climatice”

Societatea Romana de Microbiologie si Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie „Cantacuzino”, organizeaza, sub egida Academiei de Stiinte Medicale, vineri, 27 iunie 2014, incepand cu ora 8:30, simpozionul cu tema „Infectiile transmise prin vectori în contextul globalizarii si al schimbarilor climatice”, la I.N.C.D.M.I. „Cantacuzino” – Centrul de Invatamant si Documentare „Jacques Monod”, Splaiul Independentei nr. 103, Corp E, etaj 1.

Manifestarea stiintifica este organizata cu sprijinul Biroului OMS Romania si este creditata de Colegiul Medicilor din România si de Ordinul Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor în Sistemul Sanitar din România cu credite de Educatie Medicala Continua.

In acest an, Ziua Mondiala a Sanatatii a fost dedicata de Organizatia Mondiala a Sanatatii campaniei de constientizare a populatiei, profesionistilor din domeniul sanatatii si autoritatilor publice asupra pericolului global pe care il reprezinta bolile transmise prin vectori. Acestea sunt afectiuni cauzate de diferiti agenti patogeni (virusuri, bacterii, rikettsii, paraziti) care se transmit de la o gazda la alta, dintr-un loc in altul, dincolo de granitele traditionale, prin intermediul vectorilor (cel mai frecvent artropode – tantari, muste, gândaci, capuse, dar si animale – rozatoare), atat in populatiile umane, cat si animale.

Organizatorii manifestarii stiintifice doresc sa sublinieze importanta si necesitatea abordarii multidisciplinare integrate in rezolvarea acestei probleme de sanatate publica, in cadrul politicilor si strategiilor europene si nationale.

Simpozionul reuneste specialisti din domeniul sanatatii umane si animale, dar si din domeniile conexe problematicii bolilor transmise prin vectori, fiind conceput ca o platforma de dezbatere si de identificare a unor noi metode de control, de la diagnostic, tratament si preventie pâna la supravegherea circulatiei si combaterea vectorilor.

Parteneri institutionali: Societatea Româna de Epidemiologie, Institutul National de Sanatate Publica, Institutul National de Boli Infectioase “Matei Bals”, Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale “Dr. Victor Babes”, Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala, USAMVB – Facultatea de Medicina Veterinara, S.N. „Institutul Pasteur”

Partener media: Sanatatea Press Group

P R O G R A M U L S I M P O Z I O N U L U I
“Infectiile transmise prin vectori în contextul globalizarii si al schimbarilor climatice”
27 IUNIE 2014

8:00 – 8:30

Inregistrarea participantilor

8:30 – 8:45

Deschiderea lucrarilor

8:45 – 10:30

Sesiunea 1

Rolul vectorilor în transmiterea infectiilor la om si animal;

de la cunoastere la combatere eficace

10:30 – 10:45

Pauza de cafea

10:45 – 13:15

Sesiunea 2

Infectiile virale si rickettsiozele transmise prin vectori –

problema europeana cu abordare multidisciplinara

13:15 – 13:45

Conferinta de presa „Mituri si adevaruri în boala Lyme” / Pauza de masa

13:45 – 15:45

Sesiunea 3

Infectiile bacteriene transmise prin vectori, o continua provocare

15:45 – 16:00

Pauza de cafea

16:00 – 17:30

Sesiunea 4

Infectiile parazitare transmise prin vectori – actualitati în diagnostic si tratament

17:30 – 18:00

Închiderea lucrarilor

Înmânarea diplomelor de participare

Bucuresti, 27.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *