free download 78 travel guides written by experts

Siguranta la cel mai inalt nivel: Din nou cinci stele pentru Tiguan

US-NCAP confirmă rezultate de top în Europa

Valori remarcabile şi la stabilitatea plafonului realizat de IIHS

Tiguan nu este doar unul dintre cele mai atractive, ci şi unul dintre cele mai sigure modele la clasa din care face parte: poziţiile de top obţinute la trei serii independente de testare la impact subliniază din nou competenţa deosebită în domeniul siguranţei oferită de Volkswagen.

Eficienţa remarcabilă a sistemelor de siguranţă pasivă disponibile pentru Tiguan a fost confirmată de instituţii independente de testare din SUA şi Europa: cea mai bună poziţie, cu cinci stele, a fost obţinută de Tiguan în luna iulie la în urma NCAP (New Car Assessment Program) organizat în America. În acest sens, cu ocazia evaluării efectuate de NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), au fost examinate trei aspecte de siguranţă: impactul frontal, lateral şi stabilitatea la răsturnare. La impactul frontal şi cel lateral, Tiguan a obţinut câte cinci stele cu privire la protecţia şoferului şi a pasagerului din dreapta, iar la evaluarea siguranţei în caz de răsturnare, cel mai bine vândut SUV din Europa a obţinut patru stele. În toate cazurile, riscul de rănire al pasagerilor a fost considerat foarte redus.

Rezultatele remarcabile obţinute de Tiguan se datorează unui concept extins de siguranţă, care se bazează, printre altele, pe conceptul stabil al celulei pasagerilor şi zonelor de deformare disponibile pe toate laturile şi care preiau energia produsă. IIHS (Insurance Institute of Highway Safety), structură înfiinţată de firmele de asigurare din SUA şi care efectuează periodic, încă din anul 1995, programe de evaluare a siguranţei la impact, a apreciat că acest SUV compact oferă performanţe deosebite în caz de impact şi i-a atribuit aprecierea de „Top Safety Pick“. Mai mult: la testarea stabilităţii plafonului, la care Tiguan a fost expus unei greutăţi de 4 ori mai mari decât masa proprie, modelul de teren care se află la mare căutare a obţinut cea mai bună valoare de până acum la clasa SUV-urilor compacte.

Tiguan a obţinut în anul 2009 rezultatul de top de cinci stele în urma testului mai strict EuroNCAP, la care autovehiculul este examinat la patru categorii (protecţia pasagerilor adulţi, protecţia copiilor, protecţia pietonilor, sisteme suplimentare de siguranţă).

Explicaţii pentru potenţialul deosebit de siguranţă al modelului Tiguan sunt reprezentate de structura caroseriei cu un grad ridicat de rigiditate şi construcţia uşoară adaptată, cu utilizarea de secţiuni de tablă cu formă întărită şi rezistenţă. Caroseria de oţel realizată în tehnologia monococ oferă şi în condiţii de impact o protecţie optimă pentru pasageri. Siguranţa deosebită este garantată însă şi de numeroasele sisteme de asistenţă de rulare, de exemplu ABS, ESP inclusiv sistem de asistenţă la frânare, ASR, EDS.

La interior, interacţiunea perfectă dintre caroserie şi sistemele de fixare garantează un nivel redus de forţe exercitare asupra pasagerilor în caz de accident. Pentru toate locurile sunt disponibile în echiparea de serie centuri automate cu fixare în trei puncte. Pe scaunele din faţă sunt integrate limitatoare pentru forţa centurii în scopul reducerii forţelor exercitate în zona toracică. Pentru locurile din faţă, sistemele activate electronic pentru tensionarea centurilor asigură o valorificare optimă a spaţiului optim de protecţie. O protecţie perfectă pentru şofer şi pasagerul din dreapta în caz de impact frontal este asigurată de airbagurile laterale în combinaţie cu sistemul de fixare a centurii. Scaunele faţă de concepţie nouă, cu tetiere, sunt concepute special pentru o protecţie extinsă împotriva leziunilor în zona cervicală în cazul unui impact posterior. Siguranţa pentru copii este completată prin elementele de fixare Isofix disponibile în serie pentru locurile din spate. Airbagurile cortina disponibile în serie şi airbagurile laterale fata integrate în spătar garantează siguranţa deplină a modelului Tiguan.

Sistemul de declanşare a airbagurilor la Tiguan comunică cu alte echipamente de comandă: astfel, în caz de impact, sunt activate luminile de avarii, sunt deblocate portierele, este activată lumina de interior şi întreruptă funcţionarea pompei de alimentare cu carburant.

La crearea modelului Tiguan, o importanţă deosebită a fost acordată încă de la început şi protecţiei pietonilor. Toate elementele relevante ale secţiunii frontale a autovehiculului sunt concepute în acest scop,capota a fost special optimizată pentru protecţia pietonilor. Astfel, de exemplu, bara de protecţie integrează un element moale de spumă, conceput special, care va reduce mai ales leziunile grave din zona picioarelor.

Bucuresti, 14.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *