free download 78 travel guides written by experts

Siguranta consumatorilor – aflati in cateva secunde informatii despre rechemarea produselor

de pe piata mondiala!

Un nou portal internațional a fost lansat astăzi la Bruxelles, care le va permite autorităților din întreaga lume să facă schimb de informații cu privire la produsele nesigure care au fost retrase de pe piață. „Portalul universal al rechemărilor de pe piață” este un proiect elaborat în comun de către UE și țările OCDE, inclusiv SUA, Australia și Canada. A fost inaugurat de către Paola Testori Coggi, directorul general al Direcției Generale Sănătate și Consumatori a Comisiei Europene (SANCO), de către Rintaro Tamaki, secretar general adjunct al OCDE și de către Inez Tenenbaum, președinta Comisiei pentru siguranța produselor de consum din SUA, în cadrul Săptămânii internaționale a securității produselor.

Consumatorii cumpără din ce în ce mai mult de pe piața mondială, on-line și off-line. În această piață globală extinsă, ei doresc să se asigure că nu s-au strecurat produse periculoase. Cum pot afla consumatorii dacă marsupiul pentru bebeluș sau bicicleta fabricată în afara UE respectă cerințele de siguranță europene și internaționale? Căutând informația în Portalul universal al rechemărilor de pe piață. În contextul în care se preconizează 3000 de avize de rechemare a unor produse de pe piață pe an, consumatorii, întreprinderile și autoritățile vor avea acces la o remarcabilă sursă de informații cu privire la produse rechemate, sursă care va fi îmbogățită în mod regulat de către UE (prin intermediul RAPEX, sistemul comunitar de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase) și de către autoritățile din SUA, Canada și Australia.

Portalul, în care se pot căuta date, va contribui la creșterea siguranței consumatorilor din întreaga lume și va spori gradul de conștientizare în rândul consumatorilor și încrederea în cumpărarea de produse de pe o piață mondială.

Dna Testori Coggi, director general SANCO, dl. Tamaki, secretar general adjunct OCDE și dna Tenenbaum, președinta Comisiei pentru siguranța produselor de consum din SUA și-au exprimat satisfacția cu privire la portalul universal, care va încuraja schimbul de informații și va contribui la protecția eficientă a consumatorilor pe piața mondială. Ei au convenit că această nouă bază de date va ajuta autoritățile de reglementare, consumatorii și întreprinderile să caute informații privind rechemările produselor de pe piața mondială. Acesta este un exemplu de situație în care mai multe autorități și-au unit forțele pentru a fi în măsură să abordeze într-un mod eficient problemele legate de siguranța produselor. Cei trei reprezentanți au încurajat întreprinderile și consumatorii să utilizeze în mod regulat Portalul universal al rechemărilor de pe piață. Ei au invitat de asemenea țările din întreaga lume să participe în cadrul portalului, astfel încât să fie acoperită o piață cât mai extinsă.

Pagini Utile

● Aflați mai multe despre Portalul universal al rechemărilor de pe piață:
globalrecalls.oecd.org/
● Urmați-ne pe Twitter: https://twitter.com/EU_Consumer
MEMO/12/791://europa.eu/rapid/search-result.htm?dateRange=30d&page=1&format=HTML&reference=MEMO%2F12%2F791&size=10&locale=EN

Bucuresti, 19.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *