Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Signify și Universitatea Boston confirmă eficiența radiațiilor UVC în distrugerea virusului ce cauzează COVID-19

  • Rezultatele testelor demonstrează distrugerea virusului după o expunere de câteva secunde
  • Signify va pune tehnologia lămpilor sale UVC la dispoziția altor companii de iluminat
  • Signify se află în fruntea tehnologiei UV de peste 35 de ani

Signify (Euronext: LIGHT), lider mondial în iluminat, confirmă eficiența lămpilor Philips cu UVC în lupta împotriva SARS-COV-2, virusul care cauzează Covid-19, în urma cercetărilor desfășurate în colaborare cu Laboratorul Național de Boli Infecțioase Emergente (NEIDL)¹ de la Universitatea Boston din Statele Unite ale Americii.

Încă de la debutul pandemiei de SARS CoV-2, dr. Anthony Griffiths, profesor de microbiologie la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Boston, a lucrat împreună cu echipa sa la dezvoltarea unor instrumente care să sprijine progresele științifice din acest sector.² În timpul cercetărilor, eșantioanele de testare au fost tratate și inoculate cu diferite doze de radiații UVC, emise de o sursă de lumină Signify și au evaluat capacitatea de distrugere a virusului în condiții variate. Echipa a aplicat o doză de 5mJ/cm2, iar rezultatul a fost o reducere a virusului SARS-Cov-2 în proporție de 99% într-un interval de 6 secunde. Pe baza acestor date, s-a stabilit că o doză de 22mJ/cm2 va duce la o reducere de 99,9999% în 25 de secunde.³

„Rezultatele testelor noastre demonstrează cum expunerea la o anumită doză de radiații UVC reușește să distrugă virusurile în doar câteva secunde”, a afirmat Dr. Anthony Griffiths. „Suntem încântați de aceste descoperiri și sperăm că va contribui la dezvoltarea unor soluții care să limiteze răspândirea coronavirusului”.

Boston test

Signify este lider în sectorul lămpilor UVC și s-a aflat în fruntea tehnologiei UV timp de 35 de ani. Compania are o experiență dovedită în iluminatul cu radiații UVC, care este proiectat, produs și instalat în conformitate cu cele mai înalte standarde de siguranță.

„Mă bucură foarte tare colaborarea fructuoasă cu Universitatea Boston în lupta împotriva coronavirusului. Universitatea Boston a demonstrat că sursele noastre de lumină pot fi utilizate ca măsuri de prevenție de către companii și instituții, care depun eforturi pentru a asigura spații complet dezinfectate”, a declarat Eric Rondolat, CEO Signify. „Dat fiind potențialul pe care această tehnologie îl prezintă în lupta contra coronavirusului, Signify nu o va păstra pentru utilizarea sa exclusivă, ci o va pune și la dispoziția altor companii de iluminat. Vom spori capacitatea de producție în mod repetat în lunile următoare, ca răspuns la creșterea nevoii pentru sisteme de dezinfectare.”

¹ NEIDL este o instituție de cercetare de ultimă generație, care cuprinde importante laboratoare cu nivel de biosiguranță de 2, 3 și 4.
² Echipa dr. Griffith dezvoltă vaccinuri și tratamente pentru virusuri din categoriile de risc 3 și 4, care includ organisme ce pot provoca boli grave sau fatale pentru om.
³ Variabilele cercetării sunt disponibile la cerere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *