free download 78 travel guides written by experts

Siemens inaugureaza un Laborator de Automatizari la Cluj

În data de 23 octombrie 2012, Siemens România a inaugurat Laboratorul de Automatizări din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca.

Colaborarea cu învăţământul universitar reprezintă un interes major pentru compania Siemens, având în vedere prioritatea de a recruta studenţi cu potenţial în domeniile tehnice prin intermediul unor programe de integrare a acestora în companie, inclusiv în domeniul automatizărilor industriale.

Începând din acest an, studentii Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca vor putea fi pregătiţi practic pe ramura de Automatizări într-un laborator cu tehnologie de ultimă oră, dotat de Siemens. Sistemele de automatizare vor reprezenta o bază de cercetare şi vor putea dezvolta aplicatii diverse, pentru a ilustra avantajele utilizării tehnologiei de automatizare în industrie.

“Cercetarea este fundamentală pentru orice ramură de inginerie. Într-un mediu atât de dinamic cum este cel al automatizărilor industriale, presiunile şi cerinţele pieţei impun dezvoltarea unor soluţii tehnice care să eficientizeze procesele si operaţiunile. Prin inaugurarea acestui Laborator vom contribui la pregătirea practică a inginerilor de mâine, care vor avea de gestionat astfel de provocări”, a declarat Daniel Barciuc, Country Division Lead I IA DT Siemens SRL.

Aplicaţiile care vor rula pe echipamentele instalate în Laborator au fost dezvoltate de către firma Evopro, partener Siemens. Fiecare dintre cele şase sisteme propuse trateazaă aplicaţii diferite, cum ar fi: selecţie şi sortare echipamente, reglaj temperatură în incintă închisă etc.

Pe viitor, astfel de laboratoare pot deveni centre de instruire pentru profesori interesaţi de specializare în automatizări realizate cu echipamente Siemens.

Bucuresti, 23.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *