free download 78 travel guides written by experts

Siemens CEE Press Award 2016: Siemens caută cele mai bune materiale media din Europa Centrală și de Est

Siemens lansează pe 21 iunie 2016 un concurs regional de jurnalism – Siemens Press Award 2016, care va avea loc în zece țări din Europa Centrală și de Est – Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Muntenegru, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ungaria. Tema competiției din acest an este „Infrastructura inteligentă”.

Ideea din spatele concursului este de a premia raportarea în presă a subiectelor esențiale ale societății moderne și de a încuraja schimbul de experiență între jurnaliștii din țările din regiune.

Toți jurnaliștii interesați pot înscrie în competiție materialele originale realizate pe tema „Infrastructură Inteligentă” și publicate/difuzate în perioada cuprinsă între 1 septembrie 2015 și 1 septembrie 2016. Concursul este deschis, în condiții egale, materialelor din presa scrisă: tiparită și online, și celor din audiovizual.

Siemens invită toți jurnaliștii interesați să se înscrie online pe site-ul evenimentului. Data-limită pentru înscrieri este 1 septembrie 2016.

„Infrastructura urbană și cea industrială se confruntă cu multiple provocări care necesită o abordare integrată, care să răspundă cerințelor de azi și de mâine. Urbanizarea fără precedent, globalizarea și efectele schimbării climatice impun nevoia unei infrastructuri care optimizează generarea și distribuția de energie, care face clădirile mai inteligente și care menține traficul fluid. Fiind unul dintre liderii din acest domeniu, Siemens recunoaște jurnaliștii drept parteneri în punerea acestor subiecte importante în lumina reflectoarelor în cadrul regiunii Europei Centrale și de Est” – a declarat Katharina Swoboda, Director Comunicare și Afaceri Guvernamentale pentru Siemens Austria și Europa Centrală și de Est.

În fiecare țară participantă va exista un juriu de experți compus din jurnaliști proeminenți, un profesor de la o facultate de Științe Tehnice și un reprezentant Siemens.

Membrii juriului din România sunt: Ionuț Bonoiu, redactor șef Forbes România, Cristian Pantazi, redactor șef HotNews.ro, Claudiu Pândaru, fondator Republica.ro, Gabriel Popa, conferențiar universitar la Universitatea Politehnică București și Roxana Popescu-Anghel, director de comunicare Siemens România.

Aceștia vor alege cele mai bune trei lucrări la nivel local și, apoi, în cea de-a doua etapă, vor juriza materialele finaliste la nivelul întregii regiuni. Primele trei lucrări din fiecare țară se vor califica la finala concursului din Viena, unde vor fi premiate și cele mai bune trei lucrări jurnalistice regionale. În afara recunoașterii acordate celor mai buni jurnaliști din regiunea Europei Centrale și de Est, Siemens le va oferi câștigătorilor și o călătorie care va avea în centru tema inovației.

Pentru mai multe informații privind criteriile concursului, termenii și condițiile, consultați pagina web siemens.ro/pressawardcee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *