metalshow

Sibiul prezent la Targul International de la Berlin

Primăria Municipiului Sibiu prezintă în perioada 5 – 9 martie oferta turistică a oraşului şi a judeţului Sibiu la Târgul Internaţional de la Berlin, cel mai mare târg de turism din Europa şi unul dintre cele mai mari din lume. În primele trei zile, reprezentanţii Primăriei Municipiului Sibiu vor încerca să convingă agenţiile de turism din întreaga lume că în acest an Sibiul este o destinaţie care nu trebuie să lipsească din oferta lor. Sâmbătă şi duminică delegaţia se va adresa publicului larg, prezentând oferta turistică a zonei şi oferta culturală a oraşului Sibiu prin materiale informative pe suport electronic. În premieră în acest an, din delegaţia Sibiului vor face parte şi reprezentanţi a două agenţii de turism locale care vor prezenta celor interesaţi oferte concrete pentru vacanţe în Sibiu.
„Participarea Sibiului la acest târg a devenit deja o tradiţie, mai ales ca cel mai mare număr de vizitatori ai oraşului sunt din spaţiul vorbitor de limba germană. Succesul înregistrat anul trecut de Programul Sibiu CCE 2007 şi experienţa câştigată în domeniul turistic trebuie valorificate, de aceea, în acest an oferta Sibiului va fi mult mai concretă. Sibiul are acum o infrastructura turistică bine pusă la punct, calitatea serviciilor a crescut mult iar oferta s-a diversificat. Eu sper ca toate aceste atuuri, completate de puternica amprenta culturală lăsată de manifestările de anul trecut, vor aduce Sibiul în fruntea destinaţiilor turistice din România” a declarat primarul Klaus Johannis

Prezenţa Sibiului la Berlin face parte din strategia de promovare a oraşului pe care Primăria Municipiului Sibiu încearcă să o implementeze pentru a continua succesul obţinut pe plan european anul trecut. Tot în acest sens, la începutul acestui an a fost  înfiinţat un compartiment în cadrul instituţiei cu sarcina de a identifica cele mai bune strategii pentru a concepe o campanie de promovare coerentă care sa implice atât autorităţile locale dar şi mediul privat, mai ales hotelierii şi agenţiile de turism.

În fiecare an Târgul Internaţional de Turism de la Berlin se bucură de interesul a peste 180.000 de vizitatori. În acest an, la cea de-a 42-a ediţie a Târgului, sunt aşteptaţi peste 10.000 de operatori turistici din 180 de ţări. Oraşul Sibiu va fi prezent în cadrul târgului la Pavilionul României organizat de Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale. Standul României va avea o suprafaţă totală de 600 de mp, accentul punându-se în acest an pe promovarea rezervaţiei naturale Delta Dunării şi a turismului cultural şi activ.

Sibiu, 3.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *