Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Si tu poti ajuta la diagnosticarea unui copil cu autism

Sambata, 10 noiembrie, ora 15, la Sala Palatului va avea loc Evenimentul cultural – umanitar “CARNAVALUL TOAMNEI. PE ARIPILE MUZICII”. Protagonistii evenimentului vor fi artistii: Andra, Alb Negru, Partizan, cu participarea extraordinara a Trupei Iris, peste 50 de elevi ai liceelor si scolilor bucurestene, precum si copii din centrele de plasament ai DGASPC Sector 3.

Obiectivul evenimentului il reprezinta colectarea de fonduri din vanzarea de bilete, sponsorizari si donatii in cadrul evenimentului, cu scopul activarii Programului National Gratuit de Diagnostic Precoce şi Evaluare Psihologica  pe parcursul anului 2013 prin care Asociatia Help Malin, www.helpautism.ro, va oferi servicii psihologice gratuite unui numar de minim 218 copii suspecti de tulburare din spectru autist, printr-o diagnosticare precoce, evaluare psihologica complexa precum si recomandare plan recuperare prin interventie timpurie, crescand într-un procent covarsitor, sansele lor la integrare în colectiv şi o viaţa cât mai apropiata de normalitate.

In perioada 15 – 30 noiembrie 2012, 10 voluntari ai Asociatiei Help Malin, impreuna 30 de elevii ai liceelor Bucurestene, vor vizita toate centrele de copii aflate pe raza Primariei Sector 3 si vor oferi cadouri unui numar de 300 de copii. O parte dintre acestia sunt copii cu dizabilitati si o alta parte copii aflati in plasament in cadrul DGASPC Sector 3, cu totii fiind, de asemenea, beneficiari ai Evenimentului cultural – umanitar.

Evenimentul se bucura de sustinerea Ministerului Culturii si Patrimoniului National, in parteneriat cu ISMB (Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti), Sala Palatului, Primaria Sectorului 3, DGASPC Sector 3, Primariei Municipiului Bucuresti, prin centrul de proiecte educationale si sportive PROEDUS, Asociatia Faborisa.

Evenimentul este un proiect castigator in cadrul platformei Tara lui Andrei, un program de responsabilitate sociala Petrom si sustinut financiar de catre Fan Courier, Domo, Praktiker, Henkel, Coca – Cola, Inter Snack, Coprint, Radio Zu, Itsy Bitsy, Sapte Seri, Eventim, Scop Top, Square Sound Studio, Sequoia Models, Mircea Barbulescu, The Caterer, Iris Titan Shopping Center, Swat Force.

Bilete sunt disponibile in reteaua Eventim, Sala Palatului, precum si magazinele partenere Domo, Vodafone, Orange, Germanos, librariile Humanitas si Carturesti, precum si on-line pe www.eventim.ro.

Asociatia Help Malin, fondata in luna martie 2010 deruleaza programe de constientizare a autismului precum si programe de diagnosticare precoce si interventie timpurie. De la infiintare si pana in prezent au fost ajutati peste 100 de copii, care au putut beneficia de sustinere terapeutica, materiale si metode de lucru profesionale prin analiza aplicata a comportamentului (ABA). Mai jos sunt cateva exemple ale acestor proiecte:
– Campania "Constientizeaza Autismul" (www.constientizeaza-autismul.ro)
– Conferinta Nationala ABA (analiza aplicata a comportamentului) – www.conferinta-aba.ro
– Proiectul finantat de Petrom in aprilie 2012 – "Lumea din jur are sens si pentru mine" – //newsletter.webstyler.ro/view.php?c=20&l=112&n=211&e=912386
– Proiectul finantat de Petrom in august 2012 – "Testeaza-ti copilul gratuit! – Test de diagnostic pentru persoane cu TSA"- //newsletter.webstyler.ro/view.php?c=20&l=151&n=285&e=1196714
– Proiect finanta de Petrom in septembrie 2012 – “Carnavalul Toamnei. Pe aripile muzicii” – //newsletter.webstyler.ro/view.php?c=20&l=154&n=306&e=1366560.

Fii unul dintre cei care iau atitudine in fata autismului si fa primul pas in a ajuta un copil. Participa la spectacolul CARNAVALUL TOAMNEI. PE ARIPILE MUZICII!

Bucuresti, 08.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *