free download 78 travel guides written by experts

Si oamenii de stiinta pot fi staruri – esti unul dintre ei?

FameLab

British Council a lansat în luna aprilie cea de a doua ediţie a competiţiei internaţionale Famlab, alături de alte opt ţări din Europa de Sud-Est (Austria, Adzerbaijan, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Israel, Serbia şi Turcia).
FameLab este o iniţiativă a Festivalului de Ştiinţă din Cheltenham, Marea Britanie, cu scopul de a încuraja tineri oameni de ştiinţă (între 18 şi 35 de ani) să inspire şi să entuziasmeze publicul cu o viziune a ştiinţei din secolul 21.

Competiţia îşi propune să descopere oameni de ştiinţă care să dorească să-şi dezvolte ideile şi aptitudinile de prezentare a subiectelor ştiinţifice unei audienţe largi, cum ar fi este cea atinsă de media. Modelul acestui concurs este similar cu cel al emisiunii Pop Idol sau MegaStar – fiecare candidat are exact trei minute să demonstreze unui juriu că are toate aptitudinile necesare unui comunicator de ştiinţă din noua generaţie. Prezentarea trebuie sa fie atractivă sau originală, veridică din punct de vedere ştiinţific dar şi capabilă să încânte o audienţă non-ştiinţifică. Numai cel mai bun merge mai departe in runda a doua.

Preselecţiile FameLab au avut loc la Iaşi pe15 aprilie si la Bucuresti pe 18 aprilie, iar la Cluj-Napoca vor fi pe 22 aprilie.  Finaliştii din fiecare oraş vor participa la un training de doua zile ţinut de o echipa de specialisti din Marea Britanie in aptitudini de comunicare, prezenta pe scena, prezenta in fata camerei de televiziune sau transmisiuni TV in direct.

Finaliştii din fiecare oraş vor participa la un training de două zile ţinut de o echipă de specialişti din Marea Britanie în aptitudini de comunicare, prezenţă pe scenă, prezenţă în faţa camerei de televiziune sau transmisiuni TV în direct.

Marea finală va avea loc pe 17 mai la Bucureşti. Premiile acestei ediţii sunt: participarea la Festivalul de Ştiinţă de la Cheltenham în iunie 2008, participarea la reuniunea finaliştilor FameLab din 10 ţări europene, acre va avea loc la Istabul în octombrie 2008, laptop-uri şi alte premii oferite de organizatori.

“Am susţinut acest proiect încă de la prima ediţie, întrucât este o provocare şi o oportunitate pentru tineri să fie inovativi şi creativi în comunicarea unor proiecte ştiinţifice. Spiritul acestei competiţii se potriveşte cu misiunea Orange de a face comunicarea cât mai simplă.” a declarat Richard Moat, Director Executiv Orange Romania

British Council România mulţumeşte partenerilor săi Autoritatea Naţionala de Cercetare Ştiinţifică şi Asociaţia Ad-Astra, Universităţii Bucureşti, Universităţii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Pentru mai multe informaţii despre desfăşurarea concursului în România şi pentru înscrieri vă rugăm să accesaţi site-ul www.beautifulscience.org.uk/romania.

Bucuresti, 21.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *