free download 78 travel guides written by experts

Si bebelusii nostri au dreptul la cea mai sanatoasa hrana

Conferinta Europeana pentru alaptare – in Romania

Academy of Breastfeeding Medicine (ABM), forum internațional de elită, alcătuit din cei mai mari specialişti şi cercetători în lacțatie şi alăptare din întreaga lume, se va reuni în România pentru a susține CONFERINȚA EUROPEANĂ PENTRU ALĂPTARE. Evenimentul se va desfăşura în perioada 11‐12 Octombrie 2014 la Hotel Caro din Bucureşti.

„Conferințele ABM se desfăşoară o dată la 2 ani în Europa, iar faptul că Asociația ProMAMA a facilitat ca reuniunea din acest an să se desfăşoare în România înseamnă un mare pas înainte în acest domeniu pentru țara noastră”, declară Sorana Mureşan, Consultant în Alăptare Certificat Internațional şi Preşedinte al Asociației ProMAMA – organizaţia care a facilitat ca această conferinţă să se desfaşoare în ţara noastră.

Rata alăptării exclusive până la 6 luni în România este de doar 12,6%, conform ultimului studiu realizat*, una din cele mai mici rate din Europa. Acest fapt are loc în contextul în care România se află pe primul loc în Europa la mortalitatea infantilă (dublu față de media europeană**), iar alăptarea are o contribuție decisivă la reducerea acesteia. Prin intermediul alăptării bebelușii beneficiază de sănătate fizică şi mentală. În afară de hrană, alăptarea este o armă puternică împotriva bolilor acute şi cronice, inclusiv a cancerului la copii. Pe scurt, alaptarea este cel mai bun lucru care i se poate intampla copilului; insa alaptarea corecta este de multe ori dificila, de aceea mamicile au nevoie de indrumare si sustinere in acest demers.

Conferința se adresează specialiştilor care doresc să îşi îmbunătățească cunoştințele despre alăptare pentru a putea oferi informații corecte şi sprijin proaspetei familii: medici de familie, pediatri, neonatologi, moaşe, asistente medicale, consultanți în alăptare (IBCLC), educatori prenatali etc. Tuturor specialiştilor participanți la eveniment li se vor acorda diplome de participare şi credite europene de educație continuă, recunoscute de Colegiul Medicilor din România. Speakerii şi participanții la eveniment provin din peste 20 de ţări (Germania, Ungaria, SUA, Italia, Suedia, Anglia, Croația, Franța, Slovenia, Spania etc.) şi diferite zone ale României (Bucureşti, Cluj‐Napoca, Braşov, Timişoara, Oradea, Ploieşti, Târgu‐Mureş, Baia Mare etc.).

Conferința ABM se desfasoară sub Patronajul Onorific al Institutului pentru Ocrotirea Mamei şi a Copilului (IOMC), Societatii de Obstetrica si Ginecologie din Romania si World Vision Romania. „Conferinta ABM prezintă o extraordinară importanță pentru România, mai ales pentru că oferă accesul la cele mai noi studii, bazate pe dovezi şi descoperiri, oferite de somități la nivel mondial. Tocmai cu ajutorul acestor noi informații, necunoscute încă publicului din țara noastră, se va revoluționa, sperăm noi, atitudinea medicilor cu privire la alăptare, astfel încât să poată creşte o populație sănătoasă”, ii încurajează pe medici Dr. Marta Mureşan, medic primar pediatru la secția de neonatologie a Clinicii „Dominic Stanca” din Cluj, formatorul consultanților în lactație din România.

Agenda evenimentului si informatii despre speakeri sunt disponibile pe www.promama.ro.

* Studiu desfășurat în 2011 de Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și UNICEF, în România
** Studiu EUROSTAT

DESPRE ASOCIAȚIA ProMAMA: Obiectivul principal al Asociației ProMAMA este acela de a contribui activ la creşterea ratei alăptării din țara noastră. În acest sens Asociația a facut o serie de demersuri şi a organizat multiple conferințe şi evenimente, naționale şi internaționale, pentru ridicarea gradului de conştientizare în randul medicilor şi al părinților privind importanța alăptării pentru mamă, copil şi întreaga societate. ProMAMA este singura instituție din România și a treia din Europa acreditată la nivel internațional LEAARC (Academia Americană de Pediatrie, Asociația Internațională a Consultanților în Lactație – ILCA, Bordul International al Examinatorilor Consultantilor in Lactatie – IBLCE) pentru a susține cursul de 90 de ore, “Educație în Lactație (Education in Lactation)”, în vederea pregătirii specialiștilor în domeniu.

ProMAMA este, de asemenea, prima organizație din România care oferă servicii complete de pregătire și suport în alăptare: cursuri, consultanță în alăptare, grup de suport gratuit pentru gravidele și mămicile care își doresc să alăpteze.

Bucuresti, 11.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *