free download 78 travel guides written by experts

ShortsUP ajunge la TVR 2

Noua emisiune “Filmul scurt pe 2” începe joi seară cu marele câştigător la Oscar şi cu un film românesc multi-premiat

Două filme scurte şi două personalităţi care le comentează. Scurt pe 2. Mai exact, “Filmul scurt pe 2”, căci acesta este numele emisiunii care va difuza, din 7 aprilie, în fiecare joi de la ora 23.00, cele mai valoroase filme de scurtmetraj. Emisiunea este o co-productie a TVR 2 cu ShortsUP, popularul proiect de scurtmetraje care se derulează de trei ani în Bucureşti şi în ţară.

În fiecare săptămână, la TVR 2 vor concura un film scurt românesc şi unul aparţinând cinematografiei internaţionale pentru a se impune în memoria afectivă a cinefililor.  Programul încearcă, astfel, să compenseze neajunsurile sistemului actual care ţine departe de publicul larg acest gen de productii, de multe ori adevarate bijuterii cinematografice.

Prima ediţie va prezenta, în premiera la televiziunile din România, marele câştigător la Oscar din 2010, şi un scurt românesc nominalizat la Clermont-Ferrand în 2010.

E vorba de Noii locatari (SUA/Danemarca, regia Joachim Back) care spune o istorie terifiantă într-un mod amuzant şi romantic şi de Muzica în sânge (România, 2010, regia Alexandru Mavrodineanu). Noii locatari a obţinut marele premiu pentru scurtmetraj de ficţiune la premiile Oscar din 2010.

Muzica în sânge, cu Andi Vasluianu şi Dorotheea Petre, are în centru o audiţie la un faimos producător de manele, când tatăl şi fiul sunt aproape de visul lor. Lucrurile nu merg însă conform planului, dar, uneori, fericirea vine de unde nu te aştepţi. Pelicula a obţinut numeroase premii, între care Cel mai bun film la festivalul UNE NUIT TROP COURTE din Franţa, Marele premiu la Festivalul ASIANA din Coreea, Cel mai bun film la festivalul european BREST, în Franţa şi Cel mai bun film la NexT.

Invitaţii primei ediţii, cei care vor întoarce filmele pe toate feţele, sunt jurnalistul Costi Rogozanu şi criticul de film Anca Grădinariu.

Emisunea “Filmul scurt pe 2” are o durată de o oră şi va promova cu precădere filmele recente şi pe tinerii regizori români.

Bucuresti, 06.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *