Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Sfaturi utile când cumperi un ceas de mână

La ora actuală oferta de ceasuri de mana este foarte diversificată. Tocmai de aceea, să faci alegerea potrivită în privința unui ceas de mână, nu este întotdeauna extrem de ușor. În cele ce urmează vei găsi o serie de sfaturi, care să te ajute atunci când vei începe să prospectezi oferta de ceasuri de vânzare din magazinele clasice sau magazinele online.

Tipuri de ceasuri de mână
Pe majoritatea site-urilor se regăsesc următoarele stiluri pentru ceasurile de mână: sport, casual sau elegant. Te îmbraci mai des în trening și adidași sau preferi cămașa, pantalonii de stofă și pantofii negri? Opinia generală este că o alegere bună trebuie să ţină cont de stilul tău vestimentar preferat.

Şi totuşi, de ce ar trebui să cumperi un ceas care merge la orice ținută? Nu te oprește nimeni să alegi un anumit ceas pentru activitățile sportive și unul total diferit pentru îmbrăcămintea business sau elegantă. Până la urmă, nu există un produs bun la toate oricât de multă reclamă i s-ar face.

Sfaturi utile când cumperi un ceas de mână

Mecanismul de funcționare
În funcţie de mecanismul de funcţionare, piața ceasurilor de mână se împarte între ceasurile mecanice şi ceasurile cu baterie. Dacă ceasurile mecanice şi automatice (varianta mai avansată a celor mecanice) folosesc un mecanism cu rotiţe, care a fost îmbunătăţit şi perfecţionat în decursul timpului, ceasurile cu baterie funcţionează datorită unui cristal de quartz care are în componenţa sa atomi de oxigen şi de siliciu.

Ceasurile mecanice sunt ceva mai scumpe, au un design super elegant și adeseori sunt asociate cu puterea financiară a proprietarului. Pe de altă parte, oferta de ceasuri ieftine care vine cu multe modele de ceasuri quartz nu lasă cumpărătorii indiferenţi. Aşadar, în funcție de preferințe și de bugetul alocat poți opta pentru oricare dintre aceste modele de ceasuri.

Materialele din care este realizat ceasul
Pentru carcasă este bine să te îndrepţi către oțel sau alamă, aceste materiale fiind rezistente la uzură şi coroziune. În ceea ce priveşte geamul de la cadranul ceasului, cea mai bună alegere o reprezintă geamul safir sau geamul din cristal mineral.

Referitor la curea, materialele de calitate sunt oțelul inoxidabil, dacă vorbim despre un ceas pe curea metalică, sau pielea autentică, dacă ne gândim la un ceas de mână cu o curea din material. Există și varianta de piele ecologică pentru cei care preferă să obțină același rezultat estetic dar într-un mod eco-friendly.

Alte detalii care fac diferența
Atunci când ai înaintea ta o multitudine de modele de ceasuri de mână este indicat să acorzi atenție și diametrului cadranului. Acesta trebuie să se potrivească cu dimensiunea încheieturii mâinii celui care îl va purta. De regulă, ceasurile de damă au un cadran mai mic decât cele pentru bărbați.

Ceasurile bărbătești sunt disponibile în multe dimensiuni și forme, care de care mai deosebite, dar asta nu înseamnă că un model foarte sonor şi în vogă va arăta la fel de bine şi la mâna ta. Un alt aspect de ţinut minte se referă la rezistența la apă. Pentru cea mai bună experiență sunt recomandate acele modele care oferă rezistență la apă mai mare de 3 atm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *