bucharest tech week 2021

Sfaturi de securitate pentru cei care se intorc din vacanta

Check Point, liderul mondial în securitate internet, atrage atenţia că actualizarea softului de securitate trebuie să fie o prioritate după întoarcerea din vacanţă. Check Point sfătuieşte atât companiile, cât şi angajaţii să pună în practică regulile de securitate.

Când ne întoarcem din vacanţă, prima preocupare la birou este citirea mailurilor. Înainte de a face acest lucru, este vital să ne asigurăm că securitatea calculatorului este la zi. Angajaţii şi angajatorii trebuie să stabilească împreună regulile de securitate ale firmei. O cercetare făcută de Check Point anul acesta a dovedit faptul că deşi angajaţii cunosc regulile de securitate IT stabilite de angajatori, acestea sunt deseori ignorate deoarece sunt greu de urmat. Dispozitivele de memorie USB, cum ar fi stickurile reprezintă un risc pentru angajatori, dacă informaţia nu este criptată, deoarece îi expun riscului de spionaj industrial.

Acest aspect este important în lupta împotriva ameninţărilor, deoarece securitatea IT nu constă doar în protecţia împotriva ameninţărilor externe, ci şi în protecţia împotriva greşelilor umane. Pentru a fi respectate, regulile de securitate ar trebui să fie uşor de înţeles şi de aplicat.

Specialiştii Check Point consideră că momentul potrivit pentru a verifica şi pentru a revizui regulile de securitate este după întoarcerea din vacanţă a tuturor angajaţilor. Dacă aveţi un set de reguli, asiguraţi-vă că toată lumea le urmează, spun ei. În cazul în care nu aveţi, este momentul potrivit pentru a crea unul.

Echipa Check Point a alcătuit o listă de verificat pentru angajaţii care se întorc din vacanţă:

Ponturi de securitate pentru angajaţi:
l    Actualizaţi software-ul de securitate înainte de a deschide e-mailul sau aplicaţiile web;
l    Asiguraţi-vă că înţelegeţi şi urmaţi regulile de securitate ale companiei la care lucraţi;
l    Stabiliţi un set de reguli de securitate dacă nu aveţi unul;
l    Stabiliţi parole la toate aplicaţiile importante, de la PDA-uri la stick-uri de memorie şi dispozitive USB.

Ponturi de securitate pentru angajatori:
l    Căutaţi actualizări automate de securitate la toate calculatoarele şi serverele;
l    Asiguraţi-vă că angajaţii cunosc regulile de securitate;
l    Creaţi împreună cu angajaţii o “cultură de securitate”;
l    Asiguraţi-vă că toate aplicaţiile mobile care accesează reţeaua sunt criptate;
l    Stabiliţi reguli pentru folosirea dispozitivelor de stocare portabile, cum USB-urile, mp3 playerele sau cardurile de memorie.

Conform analizelor, securitatea IT este responsabilitatea angajatului. Asiguraţi-vă că toţi angajaţii cunosc procedurile şi regulile de securitate şi că le respectă.

Bucuresti, 16.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *