free download 78 travel guides written by experts

Sfaturi de la specialistii NOD32

Specialistii companiei producatoare a solutiei antivirus NOD32, ne dezvaluie cele mai noi metode si tehnici de protetie deplina a sistemelor informatice

In cadrul unui interviu acordat de Andrew Lee, Chief Technical Officer al companiei ESET LLC, ne sunt dezvaluite cele mai noi si eficiente  tehnici de protectie a datelor si informatiilor impotriva  diverselor tipurilor de amenintari informatice.

Educatia joaca un rol major in acest domeniu, Andrew Lee fiind de parere ca cea mai puternica arma impotriva amenintarilor informatice o reprezinta cultura, informarea.

“Oamenii vad atacurile informatice ca o problema ce tine exclusiv de tehnologie. Insa acest lucru nu este adevarat. Sunt lucruri ce pot fi rezolvate fara a apela in primul rand la tehnologie, si acest lucru se poate face printr-o educatie solida.” afirma Andrew Lee.

Astfel, preocuparea principala a utilizatorilor trebuie sa fie informarea in legatura cu pericolele informatice, sa faca diferenta intre un virus care este foarte mediatizat dar nu prezinta un pericol real, si unul cu adevarat periculos, intre un atasament virusat din cadrul unui e-mail si unul real.

Foarte ingrijorator este faptul ca unii utilizatori nu isi protejeaza computerul in nici un fel, acest lucru fiind rezultatul unei informari deficitare.

Primul pas ce trebuie facut in acest sens este asigurarea unei protectii minime, de baza. In acest sens, un program  antivirus legitim, care sa nu afecteze performantele sistemului, sa fie in permanenta updatat, sa integreze euristica avansata, caracterisica esentiala pentru o securitate completa, si in acelasi timp sa furnizeaze o protectie eficienta, reprezinta solutia ideala atat pentru utilizatorii individuali cat si pentru companii de diferite dimensiuni.

“Daca oamenii vor acorda atentia necesara educatiei in ceea ce priveste tipurile de amenintari informatice, caracteristicile lor si modul in care actioneaza, iar apoi sa utilizeze tehnologia corespunzatoare, numarul computerelor afectate si al informatiilor pierdute ar scadea considerabil.

Numeroase web site-uri ofera informatii si definitii ale diverselor pericole informatice, ca exemplu fiind web site-ul: //www.antispywarecoalition.org/”.

“In cadrul companiei ESET principala preocupare a specialistilor o reprezinta educarea oamenilor,  si apoi furnizarea unei solutii antivirus unitara, ce imbina cu succes caracteristicile mentionate anterior”.
{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *