Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Sfaturi de îngrijire pentru părul creț de la ambasadorul L’Oréal Professionnel, Florin Noje

Fine sau drepte, rebele sau luxuriante – fiecare textură de păr exprimă un anumit capital genetic, cu coduri de ADN bine stabilite. Te numeri printre persoanele care aud adesea sintagma: “Ce păr frumos ai, e creț natural?” Dacă răspunsul este afirmativ, atunci știi cât de greu este să stăpânești părul creț sau ondulat care este mai tot timpul răvășit.

Iar acest articol, presărat cu sfaturile de îngrijire ale ambasadorului L’Oréal Professionnel, Florin Noje, îți este dedicat ție.

Florin Noje, ambasador L’Oréal Professionnel
Florin Noje, ambasador L’Oréal Professionnel

Nu toți conștientizează faptul că cele mai frumoase vise în materie de păr pot fi adevărate provocări. O reală aventură este vizita la un beauty studio, coafarea armonioasă și spălarea corectă a părului creț natural. Formă tijei capilare al cărui tipar se formează la rădăcină, sub scalp, e cea care determină ce textură de păr vei avea. Dacă îl privim în secțiune, la microscop, vom vedea că are forma unei elipse, mai mult sau mai puțin aplatizată, în funcție de tipul de creștere și de implantare. Așadar, de ce părul creț este creț? E simplu: cu cât un fir este mai plat, cu atât se încrețește mai mult! Firul drept este rotund și simetric in secțiune, firul creț plat. Cea mai plată tijă capilara fiind părul african, caracterizat de bucle foarte strânse. Pentru a vizualiza acest fenomen e suficient să ne gândim cum se încrețește panglica lucioasă atunci când e trasă pe lama unei foarfece pentru a decora buchetele sau cadourile.

“Știu că nu o să placă tuturor ceea ce voi spune – însă, îngrijirea CORECTĂ a părului se face respectând naturalul. Ajungi la păr frumos, în adevăratul sens al cuvântului, dacă ai conștiința texturii, a identității părului, dacă știi cât e de dură apa cu care te speli, ce compoziție are șamponul, de câte ori alegi să îl speli și de câte are nevoie să fie spălat, cât timp petreci pentru clătire șamd. Naturalul se referă atât la fir în sine, dar și la contextul în care te afli tu. Poluarea dăunează, stresul fragilizează, alimentația schimbă textura. Pe lungimea a șase centimetri de păr se regăsesc urmele a tot ce am consumat în ultimele șase luni.” – mărturisește Florin Noje, ambasador L’Oréal Professionnel.

În această cheie, pentru menținerea unui păr bogat, strălucitor și sănătos, hidratarea și îngrijirea atentă sunt chei ce deschid porțile succesului. Cu referire la tema noastră de discuție, punctele minus ale părului creț sunt tendința de rupere și fragilitatea.

Asadar, te întrebi cum te poți juca cu părul creț din punct de vedere stilistic și ce să nu faci niciodată? Florin ne-a răspuns în cele ce urmează.

  • Fără coloranți chimici agresivi.
    Alege produse de îngrijire ce îți asigură hidratarea și protecția termică.
  • Atenție la uscător – textura de păr creț e foarte uscată așa că, dacă îl folosești la o temperatură ridicată ”și îl ții foarte aproape de rădăcina firului de păr, o să te alegi cu faimosul “par sârmă”. Glandele sebacee aflate chiar la rădăcină vor suferi și nu vor mai lubrifia firul (de aici lipsa de strălucire).
  • Alege peria potrivită – cu dinți depărtați. De exemplu, dacă ți se întâmplă să ai părul creț și aspru și fără uscător, piaptănă mereu buclele înainte de fiecare baie pentru a evita încâlcirea și nodurile ce se pot forma la rădăcină. Indicate sunt periile din păr natural pentru a fi sigură că părul este descurcat cum trebuie și cuticula este îngrijită corect.
  • Nu pieptăna părul foarte des, indicat doar după samponare, când avem balsam pe el, pentru a te asigura că buclele își păstrează forma de bază pentru cât mai mult timp.
  • Evită placă de par clasică sau caută variantele de nouă generație care fac îndreptarea firului pe bază de abur.
  • Lasă părul să se usuce natural. Poți folosi prosopul pentru a tampona părul după baie, însă nu efectua mișcări bruște. Un turban absorbant este o soluție potrivită. Dacă totuși ești pe grabă și trebuie să te usuci repede, folosește un difuzor și usucă-te cu capul în jos, de la rădăcină înspre vârfuri.
  • În cazul în care îți place să-ți îngrijești părul mai mult decât trebuie, să știi că nu este nimic rău. Părul creț are mereu nevoie de îngrijire. Folosește șampoane reparatoare și măști pe bază de uleiuri de jojoba, canabis, macadamia și unt de shea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *