free download 78 travel guides written by experts

Sfanta Fecioara Maria in traditia pioasa a crestinilor primelor veacuri

Sfanta Fecioara Maria in traditia pioasa a crestinilor primelor veacuriRemus Rus
METEOR Publishing

Fecioara Maria este o figura extrem de importanta pentru crestini. Dar cati sunt cu adevarat familiari cu viata ei, dincolo de referirile din Biblie? Pentru cei interesati sa afle mai multe despre Fecioara Maria, despre parintii ei, despre viata sa in general, „Sfanta Fecioara Maria in traditia pioasa a crestinilor primelor veacuri” se constituie intr-o lectura obligatorie.

Remus Rus precizeaza ca „in volumul de fata, prezentam cititorilor nostri o serie de texte apocrife, pastrate in traditia etiopiana, care ne vorbesc in special despre Sfanta Fecioara Maria, mai exact despre parintii ei, Ioachim si Ana, nasterea si inchinarea ei la Templu, vestirea ingerului Gavriil, nasterea lui Iisus si incercarile lui Irod de a-L ucide, fuga in Egipt, precedata de fuga in Liban, adormirea Sfintei Fecioare, iar, ca o incoronare, o parte dintre minunile pe care ea le-a savarsit sau, mai degraba, asa cum ea insasi subliniaza adeseori, au fost savarsite prin ea.” (pp. 9-10)

Pentru cei care se uita intai la cuprins, trebuie precizat faptul ca o sa remarcati recomandarea ca anumite capitole sa fie citite in anumite zile ale saptamanii. Unul in prima zi a saptamanii, altul in a doua zi si asa mai departe.

Apoi, veti remarca faptul ca multe informatii despre viata Fecioarei Maria provin chiar din relatarile acesteia catre diverse persoane.

In sfarsit, veti putea descoperi o seama de minuni savarsite de (sau prin) ea. O sa aflati despre oameni care traiau peste doua sute de ani si despre multe alte lucruri. Mai presus de orice insa, acest ultim segment este despre credinta in Fecioara Maria, despre puterea data de aceasta credinta.

„Sfanta Fecioara Maria in traditia pioasa a crestinilor primelor veacuri” a aparut in Colectia Bucurii duhovnicesti” si se constituie intr-o lectura interesanta pentru cei interesati de Fecioara Maria asa cum este aceasta infatisata, reflectata de mai multe scrieri. Un portret cuprinzator, documentat, cu numeroase trimiteri bibliografice, al unei figuri marcante a crestinismului, al unui punct de reper pentru crestini si in zilele noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *