Shadow

Sezonul de succes pentru BMW M6 GT3 se încheie pe străzile din Macao

Sezonul 2018 se încheie pentru BMW M6 GT3 cu un adevărat punct de atracţie în acest week-end, când BMW Team Schnitzer participă la Cupa Mondială FIA GT, ce face parte din Grand Prix-ul de la Macao (China). Pilotul oficial BMW Augusto Farfus (Brazilia) se va afla la volanul maşinii #42. Brazilianul şi echipa din Freilassing (Germania) vor fi susţinuţi de Shell, partenerul tehnologic premium al BMW M Motorsport, pe legendarul Guia Circuit. Va fi un week-end de cursă special şi pentru directorul de echipă Charly Lamm (Germania): va fi ultima dată când el va conduce de la pitwall echipa tehnică ce se ocupă de BMW M6 GT3.

Grand Prix-ul de la Macao, care se desfăşoară pe spectaculosul circuit stradal cu o lungime de 6,12 kilometri, are loc în acest an pentru a 65-a oară. Din 2008, cursa GT este o prezenţă constantă în programul week-endului de cursă. BMW Team Schnitzer este asociată îndeaproape cu Macau: echipa a reuşit priam sa victorie în “Guia Race” pentru turisme în 1980. Gruparea din Freilassing are 13 victorii la Macao în palmares, fiind deţinătoarea recordului.

BMW Team Schnitzer şi Farfus şi-au unit forţele pentru una dintre aceste victorii în 2009 când brazilianul a câştigat o etapă a Campionatului Mondial FIA pentru Turisme (FIA WTCC) cu un model BMW 320si WTCC. Anul trecut, BMW Team Schnitzer şi Farfus s-au reunit în Maco. Pilotul în vârstă de 35 de ani s-a clasat al doilea în manşa de sâmbătă a Cupei Mondiale FIA GT la volanul BMW M6 GT3 Art Car, creat de Cao Fei (China).

Grand Prix-ul de la Macao cuprinde curse din diferite categorii. Pe lângă Cupa Mondială FIA GT, Guia Circuit găzduieşte şi faimosul Gran Prix de Formula 3 de la Macao. Va fi competiţia în care pilotul BMW în DTM Joel Eriksson (Suedia) va reveni la volanul unui monopost de Formula 3. Grand Prix-ul de motociclism de la Macao va avea loc pentru a 52-a oară – cu nu mai puţin de 17 piloţi BMW Motorrad la start.

BMW M6 GT3, Shell, Augusto Farfus, BMW Team Schnitzer, Macau
BMW M6 GT3, Shell, Augusto Farfus, BMW Team Schnitzer, Macau

Declaraţii despre Cupa Mondială FIA GT 2018 de la Macao.

Jens Marquardt, directorul BMW Motorsport: “Cupa Mondial FIA GT de pe legendarul Guia Circuit este mereu o modalitate fantastică de a ne încheia sezonul în competiţiile GT internaţionale. Avem amintiri foarte plăcute de pe acest circuit stradal, unde BMW s-a bucurat de multe succese importante în ultimele decenii. Istoria BMW la Macao este asociată strâns cu BMW Team Schnitzer şi Charly Lamm şi nici că se putea ocazie mai potrivită pentru ultima cursă a lui Charly în calitate de director de echipă.”

Charly Lamm, director de echipă BMW Team Schnitzer: “Legendarul circuit stradal din Macao are o semnificaţie specială în istoria Schnitzer Motorsport, întrucât ne-am bucurat de succese importante aici. Povestea mea personală cu Guia Circuit a început în 1980, când am câştigat cu Hans-Joachim Stuck la comenzile unui BMW 320 Group 5. Suntem încântaţi să lucrăm din nou cu August Farfus, după ce anul trecut am avut apariţia comună cu BMW M6 GT3 Art Car. Vom face tot posibilul pentru a obţine un rezultat excelent.”

Augusto Farfus: “Este fantastic să fiu din nou la Macao. Pur şi simplu îmi place circuitul. Pilotajul BMW M6 GT3 Art Car a fost o experienţă extraordinară anul trecut. Platoul de concurs GT va fi unul puternic şi în acest an. Pe deasupra, avem provocările unice oferite de acest circuit şi de plecarea lui Charly Lamm din funcţia de director al echipei Schnitzer. Prima mea victorie pentru BMW a fost aici, cu Charly, în 2007. Sper să avem acelaşi succes şi în week-endul lui de adio. Un lucru este cert: va fi ceva special.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *