free download 78 travel guides written by experts

Sexul. O istorie timpurie

Cacilda Jetha, Christopher Ryan
Editura Litera

Pentru toti cei care nu se simt monogami si care nu se simt in stare a fi fideli – si poate nu inteleg de ce – cartea de fata poate aduce lumina si oferi o explicatie. Cacilda Jetha si Christopher Ryan ofera o analiza a sexualitatii umane pornind de la inceputurile noastre.

Ei argumenteaza asadar ca la inceput femeile si barbatii traiau in grupuri egalitare in care imparteau totul – hrana, hainele, munca dar si partenerii sexuali. Oferind elemente din multiple zone in sprijinul afirmatiilor lor, autorii arata, utilizand date din antropologie, arheologie, primatologie, anatomie si psihosexualitate, ca monogamia nu este specifica omului. Ei arata de altfel si faptul ca tot mai multi oameni aleg sa nu se mai casatoreasca in zilele noastre si ca, dintre cei care aleg sa legalizeze relatiile, multi ajung la divort. Autorii merg mai departe si spun si ca acele cupluri care ajung sa ramana impreuna o fac pentru alte motive, dar nu se simt impliniti din punct de vedere sexual.

Autorii incearca asadar sa gaseasca explicatia cea mai buna pentru care apare atat de des infidelitatea si prin cartea lor arata ca trecutul – promiscuu – ne influenteaza si astazi comportamentul sugerand ca am fost mintiti de-a lungul timpului si ca din anumite interese a fost promovata casatoria intre doua persoane, insa ca monogamia nu este potrivita pentru om.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *