bucharest tech week 2021

Serviciul Prioripost, disponibil in 31 de localitati din judetul Buzau

Serviciul de curierat rapid intern Prioripost oferit de Posta Romana este disponibil, incepand din aceasta luna, in 31 de localitati din judetul Buzau, reteaua nationala fiind astfel extinsa la 968 de localitati, dintre care 776 sunt situate in mediul rural.

Au acces la serviciile de curierat rapid oferite de operatorul national in domeniul serviciilor postale locuitoriii din Balta Alba, Beceni, Breaza, Buda, Cernatesti, Calvini, Chiojdu, Cilibia, Glodeanu-Silistea, Glodeanu Sarat, Grebanu, Gura Teghii, Lopatari, Magura, Manzalesti, Maracineni,  Padina, Pietroasele, Posta Calnau, Ramnicelu, Rusetu, Sapoca, Siriu, Smeeni, Topliceni, Vadu Pasii, Valea Ramnicului, Vernesti, Valcelele, Vintila Voda si Zarnesti.

Prin intermediul Prioripost pot fi expediate documente si colete. Greutatea maxima pentru coletele obisnuite este de 15 kg, iar pentru cele cu un continut indivizibil se accepta o greutate de maxim de 20 kg. Timpii de circulatie garantati pentru trimiterile Prioripost sunt: a doua zi intre localitatile din mediul urban si 36 ore, intre localitatile din mediul rural sau intre cele din mediul urban si rural, de luni pana vineri, in conditiile respectarii orei limita de prezentare. In zilele de sambata se asigura distribuirea in toate localitatile urbane.

Pentru documentele financiare sau fiscale, clientii pot folosi servicul "PRIORIPOST cu valoare declarata fixa", iar pentru distribuirea facturilor fiscale acestia pot utiliza serviciul special "PRIORIPOST facturi". De asemenea, incepand cu ianuarie 2006, Posta Romana ofera clientilor si serviciul "Plata la destinatie" pentru trimiterile PRIORIPOST cu continut marfa, expediate de persoanele juridice sau fizice autorizate catre destinatari care au domiciliul in localitati resedinta de judet.

La cerere, clientii pot beneficia de servicii suplimentare precum asigurarea trimiterii la valoarea declarata, confirmare postala de primire (AR), confirmare de primire in sistem PRIORIPOST (PCP), plata in sistem ramburs, fragil, voluminos, post-restant sau confirmare de predare prin e-mail (EC).

Toate trimiterile PRIORIPOST pot fi depuse la ghiseele postale specializate sau pot fi preluate de la domiciliul/sediul expeditorului printr-un apel telefonic (serviciu la cerere) sau pe baza de contract. In acest ultim caz, atat preluarea, cat si distribuirea trimiterilor postale se pot face la ora stabilita de comun acord.

Informatii suplimentare despre serviciile oferite de Posta Romana pot fi obtinute accesand site-ul www.posta-romana.ro sau telefonic, apeland serviciul Infopost de relatii cu clientii, la numarul de telefon 9393, pentru Bucuresti, sau 021/9393111, pentru celelalte localitati din tara.
 

Bucuresti, 24.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *