free download 78 travel guides written by experts

Serviciul Francez Radio Romania International – Premiat la Monaco

Programul “Când Romeo o întâlneşte pe Julieta”, realizat de Valentina Dumitrescu, Andrei Popov şi Ileana Ţăroi, de la Serviciul Francez Radio România Internaţional, a câştigat Premiul Secţiunii Radio acordat de Fundaţia euro-mediteraneană “Anna Lindh”, în cadrul Galei anuale a premiilor sale pentru jurnalism, desfăşurată joi seară la Monaco.

Celelalte producţii finaliste ale Secţiunii Radio au aparţinut Radio France Internationale şi Radio Cairo. În diferitele secţiuni ale competiţiei, aflate la a cincea ediţie, s-au înscris 225 de producţii provenind din ţările membre ale Conferinţei Permanente a Audiovizualului Mediteranean (COPEAM).

«Când Romeo o întâlneşte pe Julieta» pune în undă povestea inedită a muzicalului «Romeo şi Julieta» de Gérard Presgurvic. Reinterpretat într-o versiune bilingvă româno-maghiară de trupele reunite ale Teatrelor de Operetă din Bucureşti şi Budapesta, acest vast proiect s-a desfăşurat între 2009 şi 2011 şi a intenţionat să vorbească despre trecutul şi prezentul relaţiilor româno-ungare la 20 de ani de la schimbările din 1989 şi evenimentele din martie 1990 din Transilvania.

Bucuresti, 07.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *