free download 78 travel guides written by experts

Serviciul de transferuri Eurogiro Cash International pe relatia Italia

Poşta Română oferă serviciul de transfer de bani Eurogiro Cash International (E.C.I.), pe relaţia Italia-România.  E.C.I. reprezintă un serviciu financiar specializat ce permite clienţilor să trimită şi să primească numerar la ghişeul oficiului poştal. Transmiterea se realizează în sistem rapid şi în condiţii de siguranţă a sumelor băneşti   având ca suport un sistem electronic de transfer de sume.  

În România sumele pot fi depuse de către expeditori/ridicaţi de beneficiari prin toate oficiile poştale informatizate.

Valoarea maximă admisă a unui transfer E.C.I. în sensul România – Italia este de 2.300 Euro, iar a unui transfer E.C.I. sosit spre achitare în România este de 550 Euro.

Pentru a efectua transferul unei sume de bani din România prin sistemul de mandate E.C.I., clientul trebuie să se prezinte la unul dintre oficiile poştale desemnate pentru acest serviciu, unde va completa formularul de mandat cu următoarele date: numele, prenumele şi adresa destinatarului; numele, prenumele şi adresa expeditorului; suma pe care doreşte să o expedieze; CNP-ul. Depunerea sumei se face în Euro, iar tariful de prezentare al unui mandat este de de 2.50 RON taxă fixă plus 3,70% din valoarea mandatului prezentat, la cursul BNR al zilei respective.

Expeditorul este obligat să înştiinteze destinatarul în privinţa transmiterii sumei şi a următoarelor date: numarul unic de prezentare al transferului (format din 16 caractere, respectiv: litera E şi o înşiruire de 15 cifre), numele şi prenumele expeditorului, valoarea expediată şi moneda, ţara şi oraşul de origine al transferului.

Plata transferului E.C.I. este disponibilă în două zile lucrătoare de la data depunerii sumei la oficiul poştal de prezentare. Expeditorul poate stabili o altă dată de plată, dar nu mai devreme de două zile de la data depunerii şi nu mai târziu de 30 zile.
 
Destinatarul va primi banii la sediul oficiului poştal desemnat să execute acest serviciu, indiferent de domiciliul acestuia.Pentru ridicarea sumei trebuie să prezinte un act de identitate valabil. Transferurile E.C.I. sunt păstrate la dispoziţia destinatarului timp de 30 de zile.

În prezent, clienţii Poştei Române mai pot primi/expedia bani prin serviciul E.C.I. şi în baza acordului încheiat cu administraţia poştală din Germania.

Bucuresti, 10.12.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *