free download 78 travel guides written by experts

Serviciul de car-sharing DriveNow lansat si la Londra – modelele BMW i3 vor fi introduse in flota

in 2015

Londra. DriveNow, proiectul comun de car-sharing între BMW Group şi Sixt SE, a lansat un serviciu car-sharing flexibil în Londra. În prima fază, 210 automobile BMW Seria 1 şi MINI Countryman vor fi disponibile pentru închiriere spontană. În plus, DriveNow intenţionează ca din primăvara anului 2015 să completeze flota de la Londra cu 30 de automobile BMW i3, model cu propulsie integral electrică, astfel că totalul va ajunge la 300 de maşini pe parcursul anului viitor. Programul va debuta prin deservirea unei zone de aproximativ 65 de kilometri pătraţi, care va cuprinde cartierele Islington, Haringey şi Hackney, deşi DriveNow intenţionează ca în curând să extindă aria de acoperire şi în zonele vecine.

Peter Schwarzenbauer, membru al Consiliului Director BMW AG şi responsabil pentru servicii de mobilitate, a declarat: "DriveNow este deja un succes internaţional, cu peste 360.000 de clienţi constanţi în Europa şi America şi suntem încântaţi că acum am lansat serviciul şi în Londra, cel mai mare oraş european. DriveNow oferă londonezilor acces instantaneu la automobile foarte dorite, ideale pentru oraş, într-o manieră inovatoare şi complet flexibilă. Acest program este parte a reacţiei strategice a BMW Group la creşterea vieţii urbane şi a coproprietăţii. Obiectivul nostru este ca în viitor să extindem proiectul în alte 15 oraşe din Europa şi în 10 metropole din America de Nord".

Fiecare călătorie este taxată la minut, iar fiecare minut de condus în Londra costă 39 de penny. Tariful orar este limitat la 20 de lire sterline, astfel că un client economiseşte 3,40 lire sterline pentru închirierea pe durata unei ore. Fiecare minut în modul de parc rezervat costă 19 penny. Ca şi în Germania, DriveNow oferă suplimentar pachete de reduceri, ceea ce permite clienţilor să achiziţioneze pachete de minute pentru tarife ce pornesc de la 32 de penny pe minut, precum şi pachete orare. Preţurile pachetelor orare variază între 35 de lire sterline pentru trei ore, include 40 de mile gratuite (64 km), şi 120 de lire sterline pentru 24 de ore, include 125 de mile gratuite (200 km). De asemenea, toate costurile pentru combustibil, taxe, asigurare şi tarife de parcare sunt incluse pentru London. Taxa standard unică de înregistrare este de 29 de lire sterline pentru Londra.

În prezent, DriveNow este disponibil în cinci oraşe din Germania – München, Berlin, Düsseldorf, Köln şi Hamburg -, precum şi în capitala Austriei, Viena, dar şi în San Francisco (SUA). Astfel, în oricare dintre aceste oraşe, peste 360.000 de clienţi au acces la o flotă de aproximativ 3.000 de automobile premium BMW şi MINI.

Despre DriveNow

DriveNow este un proiect comun de car-sharing între BMW Group şi Sixt SE. Fiecare companie deţine 50% din acţiunile acestui joint venture. În cadrul proiectului, BMW Group contribuie cu automobilele şi tehnologia auto. În schimb, Sixt SE oferă serviciile şi experienţa privind închirierea automobilelor, sistemele IT şi o reţea vastă de staţii pentru înregistrarea clienţilor. Conceptul modern de mobilitate DriveNow este disponibil în prezent în München, Berlin, Düsseldorf, Köln, Hamburg, Viena, San Francisco şi Londra. În Londra, DriveNow este disponibil în trei cartiere: Islington, Hackney şi Haringey. Serviciul cu înregistrare gratuită, fără localizare, are o flotă de 210 automobile în Marea Britanie şi se bucură la nivel global de peste 360.000 de clienţi.

Principalul beneficiu al clienţilor DriveNow este închirierea şi returnarea automobilului flexibile şi spontane, indiferent de locaţie, precum şi o flotă premium ce include o gamă largă de modele. DriveNow utilizează exclusiv automobile premium ale mărcilor MINI şi BMW. Aproape toate automobilele dispun de minimum patru locuri, o gamă completă de opţionale (inclusiv asistenţă la parcare, aer condiţionat automat, scaune încălzite etc.) şi motoare foarte eficiente. Suplimentar, cu BMW ActiveE, DriveNow oferă soluţii de mobilitate în regim pur electric prin Berlin şi München. Automobilele sunt marcare cu logo-ul DriveNow şi pot fi uşor recunoscute.

Bucuresti, 08.12.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *