Serviciile de curierat au o istorie cu adevarat interesanta

Oamenii transporta colete din punctul A in B de cateva milenii, primul exemplu inregistrat fiind cel al egiptenilor care transportau materiale pe distante mari pentru a construi bine-cunoscutele piramide.

Au existat multe metode de transportare a bunurilor de-a lungul istoriei, de la mesageri umani care trebuiau sa parcurga drumuri extrem de lungi, pana la utilizarea porumbeilor ce zburau pentru a livra scrisori si documente importante.

Desi prezentul ofera o varietate de modalitati de transport cu ajutorul frimelor de curierat cum este Eastlines, istoria a pastrat informatii cu adevarat fascinante. Ti-am pregatit aici cateva date istorice despre serviciile de curierat care iti vor capta cu siguranta atentia:

istorie servicii de curierat

sursa foto

1. Primul serviciu de curierat organizat dateaza inca din Egipt in 2400 i.Hr., pe vremea cand oamenii trimiteau documente sculptate in piatra.

2. Un curier din Grecia antica a parcurs 26km distanta. Pheidippides, un curier grec, a parcurs aceasta distanta de la Marathon la Atena, pentru a raspandi vestea ca grecii au invins victoria asupra Persiei in razboiul greco-persan.

3. Serviciile de curierat au originea in Persia. In jurul anului 400 inaintea erei noastre, printul Cyrus cel Tanar folosea porumbei si calareti pentru a trimite mesaje importante in intregul sau regat si nu numai.

4. In cele din urma, caii au inlocuit mersul pe jos. Ei bine, in lipsa autovehiculelor, serviciile de curierat nu erau atat de rapide si eficiente ca in zilele noastre. Grecii si romanii au facut livrari folosindu-se de cai, iar carul era cea mai comuna si eficienta metoda pe vremea aceea.

5. A fi curier este una dintre cele mai vechi profesii. Sa fii curier era o vocatie destul de populara si apreciata in Evul Mediu, iar instantele regale s-au folosit destul de multa vreme de aceste servicii.

6. Industria de curierat a fost transformata de catre The Pony Express. Acest serviciu de curierat, care opera in SUA la inceputul Razboiului Civil, este creditat pentru schimbarea vitezei si eficientei livrarii cunoscute pana atunci. Curierii au fost capabili sa transporte pachete de pe coasta de est catre coasta de vest in doar 10 zile si au calatorit folosindu-se de cai.

7. Una dintre cele mai mari companii de curierat din lume, United Parcel Service (UPS), a fost fondata de doi adolescenti. Chiar si in zilele noastre este surprinzator modul in care mintile tinere reusesc sa aduca atat de multa inovatie tehnologiei cu care suntem obisnuiti. In 1907 la Seattle, acesti tineri si-au inceput afacerea livrand pachete in mare parte pe jos si cu bicicleta.

Curierii moderni au reusit sa foloseasca tehnologia actuala pentru a oferi cele mai rapide si eficiente servicii de curierat. In prezent, reusesti sa plasezi o comanda si sa iti primesti coletul chiar in decursul aceleiasi zile.

Desigur, in 2020, totul este mai usor! Dupa doar cateva clickuri poti afla cum sa alegi un curier Anglia-Romania, ce moduri de ambalare poti folosi pentru coletul tau sau ai chiar posibilitatea de a urmari livrarea in timp real!

Serviciile de curierat din 2020 au progresat semnificativ uitandu-ne la istoria acestui domeniu, oferindu-ne acum numeroase avantaje si optiuni daca dorim sa comandam diverse produse sau sa le livram noi mai departe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *