free download 78 travel guides written by experts

Serviciile de acces la internet broadband – dimensiuni globale

Presedintele ANRCTI, Dan Georgescu, a participat in perioada 1 – 3 iunie 2007, la Atena, la conferinta "Exploring the Global Dynamics of Broadband Internet", organizata de catre autoritatea de reglementare din Republica Elena – Comisia Elena pentru Telecomunicatii si Posta.

"Politicile nationale pentru dezvoltarea serviciilor de acces la internet in banda larga, actiunile reglementative care trebuie intreprinse in acest sens, dar si parteneriatele internationale care se formeaza constituie aspecte care confera internetului broadband o dimensiune globala. Accesul la acest tip de servicii este in continua crestere in Romania, iar actiunile pe care ANRCTI le intreprinde au ca obiectiv stimularea cererii de servicii broadband, dar si dezvoltarea pietei accesului la internet in banda larga", a declarat Dan Georgescu in cadrul conferintei.

Presedintele ANRCTI a participat in calitate de vorbitor in cadrul celei de-a doua zile a conferintei, cea dedicata aplicatiilor internationale ale internetului in banda larga, in sesiunea referitoare la actiuni de reglementare intreprinse pentru promovarea serviciilor de acces la internet broadband. Romania si Grecia se confrunta in momentul de fata cu acelasi tip de probleme in ceea ce priveste serviciile de acces la internet in banda larga, atat din punct de vedere al stadiului de dezvoltare al acestui sector, cat si din punct de vedere al necesitatii cresterii cat mai rapide a numarului de conexiuni broadband la internet.

"Pentru a putea evita riscurile adancirii decalajului digital, care ar duce la amplificarea diferentelor existente fata de statele Uniunii Europene, trebuie sa valorificam avantajele si oportunitatile pentru dezvoltarea serviciilor de acces la internet in banda larga si sa adaptam masurile de interventie la problemele existente in Romania", a mai adaugat Dan Georgescu.

Conferinta s-a bucurat de prezenta doamnei Viviane Reding, Comisarul European pentru Societatea Informationala si Media, a ministrului grec pentru transport si comunicatii, domnul Michalis Liapis, a domnului Dimitris Sioufas, ministrul pentru dezvoltare din Republica Elena, cat si a ministrului grec pentru mass-media, domnul Theodoros Roussopoulos. Evenimentul a reunit reprezentanti ai ministerelor si autoritatilor de reglementare din Europa, ai organizatiilor internationale cu activitate in domeniul comunicatiilor electronice, reprezentanti ai comunitatii academice, ai pietei de comunicatii electronice, cat si ai unor organizatii nonguvernamentale.

Bucuresti, 4.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *