Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Servicii medicale eficiente prin eHealth

Joi, 13 iunie, Agora Group a organizat cea de-a patra ediţie a conferinței eHealth, un eveniment care şi-a propus să prezinte soluţii IT&C pentru sistemul de sănătate din România și să ducă la o mai bună conştientizare a problemelor şi posibilelor soluţii din sistem.

În deschiderea conferinței Dr. Nicolae Goga, Lector Politehnica București, FILS, Cercetator Senior, Universitatea din Groningen, Olanda, Președinte de Onoare HL7 Romania, a vorbit despre standardizarea IT-ului medical la nivel internațional și național.

În continuare, Pavel Kubu, World Ahead Program Business Development Manager Healthcare CEE Intel, a descris procesul de transformare a serviciilor medicale prin intermediul soluțiilor revoluționare din industria IT, de la device-uri mobile până la aplicații software prin care pacientul are acces complet la fișa medicală și la observațiile medicului.

Iar Traian Ionescu, Ph.D., Consilier al Directorului General SIVECO Romania, a vorbit despre soluțiile și rezultatele obținute de SIVECO Romania la proiectarea și implementarea Sistemului Unitar Informatic de Asigurări de Sănătate. Obiectivul principal al acestui sistem este ‚satisfacerea necesităților furnizorilor de servicii medicale pentru oferirea de asistență medicală sigură și eficientă’ a menționat Traian Ionescu.

Apoi, Tudor Popescu, Director general, Sucursala Sisteme – UTI Grup, a prezentat proiectul Dosarului Electronic de Sănătate. Astfel, atât pacientul cât și medicul vor avea acces la ‚o colecţie de informații medicale ale pacientului, consolidate la nivel național, colectate de la toți furnizorii de servicii medicale cu care acesta a intrat în contact’.

Dan Gârlașu, Ph.D., Vice President Academic Initiatives ANIS, a vorbit despre Big Data si Serviciile de Sănătate, exemplificand modul în care volumele mari de date sunt utilizate pentru a include istoria medicală completă a pacientului mergând înapoi perioade îndelungate de timp. Aceste înregistrări pot include un evantai larg de date în format detaliat sau sumarizat, precum istoricul medical, tratamente și alergii, nivelul de imunitate, rezultate ale unor analize, imagini radiologice, date demografice și informații de facturare pentru serviciile medicale prestate pacientului. Fenomenul Big Data este legat de adopția dosarului electronic al pacientului. Succesul acestuia din urmă necesită interoperabilitate și integrare între diverse sisteme existente la diferite entități și nivele ale sistemului de sănătate. Acest lucru se realizează în primul rând plecându-se de la o bază de standarde asumate de furnizorii de soluții TI dar și de la cadrul oferit de standardul specific HL7 (Health Level 7).

În final, Valentina Olaru, Director de Marketing Dedalus TeamNET, a promovat soluțiile eHealth pentru accesul tuturor cetățenilor la servicii de sănătate de înaltă calitate, propunând un nou model de sănătate bazat pe proactivitate, personalizare și colaborare adresat medicilor de familie, spitalelor, clinicilor, autorităților din sănătate și pacienților.

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media Ziare.com, Business24.ro, MyJob.ro, PRwave, PRwave Directory, MediaLook, MediaIQ, AgoraTV, Agora News, IT Trends si Digital Trends. Alți parteneri: ASUS, Indaco, ARIES, ANIS, BVMW, iNES, DigiSign, CIO Council.

Bucuresti, 17.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *