free download 78 travel guides written by experts

Servicii de coletarie externa

prin oficiile postale cu asistenta vamala
 
Posta Romana, in parteneriat cu Autoritatea Nationala Vamala, asigura  functionarea serviciului de mesagerie externa in 57 de unitati postale din intreaga tara. Aceasta activitate se desfasoara in prezenta expeditorului/destinatarului, a lucratorului postal si a agentului vamal, predarea coletelor postale externe la ghiseul postal efectuandu-se dupa vamuire.

Prin serviciul de mesagerie externa, clientii Postei Romane au posibilitatea de a expedia colete in orice tara din lume, pe cale aeriana sau de suprafata. Greutatea  maxima admisa variaza intre 10 kg si 31,5 kg,  in functie de tara de destinatie.

Pentru transmiterea unui colet, expeditorul se prezinta cu acesta  la un oficiu postal cu asistenta vamala unde se verifica continutul de catre functionarul vamal. In functie de tara de destinatie, coletul poate contine obiecte/produse care nu sunt mentionate pe lista obiectelor interzise. In general, nu sunt admise valori la purtator, bani, cecuri, bijuterii, metale pretioase, alimente, alcool, substante explozibile sau toxice, droguri, haine  vechi. Dupa avizul vamei si incasarea taxelor vamale, coletul se ambaleaza si se preda lucratorului postal pentru stabilirea tarifului in functie de greutate si de tara de destinatie.

Coletele sosite din strainatate ajung tot in oficiile postale cu asistenta vamala, situatie in care destinatarii sunt avizati sa se prezinte pentru vamuirea si predarea coletului.

Pentru transmiterea coletelor in regim de urgenta, clientii pot apela la serviciile de curierat rapid ale Postei Romane: Express Mail Service (EMS) si Sky Pak. Greutatea maxima admisa pentru coletul transmis prin serviciile de curierat rapid este de 30 kg. In acest caz, expeditorii se pot prezenta la oficiile postale dedicate pentru aceste operatiuni,  iar cei care opteaza pentru Sky Pak pot solicita preluarea coletului de la domiciliu/sediu, la numarul de telefon 021/3113141.

Bucuresti, 20.07.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *