free download 78 travel guides written by experts

Serile Filmului German la Suceava

“Serile Filmului German” reprezinta un proiect initiat de Bezirk Schwaben in colaborare cu Departamentul de Germanistica al Universitatii “Stefan cel Mare” Suceava si urmareste realizarea de evenimente bilunare dedicate filmului german, filmului ce aduce in discutie teme sociale, culturale si politice, filmului ce provoaca dezbateri si cautari si devine motiv pentru meditatie asupra culturii germane.
 
Astfel, pe data de 28 aprilie 2009, la ora 18:00, in cadrul Casei Prieteniei, situata langa Muzeul de Stiinte ale Naturii Suceava, va putea fi vizionat un nou film din aceasta serie, “Die Reise”, in regia lui Markus Imhoof.
 
Drama politica „Die Reise” are la baza romanul autobiografic al lui Bernward Vesper cu acelasi nume. Prin intermediul acestui film Markus Imhoof realizeaza o prezentare paralela a povestilor a 2 copilarii. Pe de o parte este prezentata povestea fiului rapit de tatal sau iar de cealalta parte descoperim povestea copilariei si evolutiei acestui tata, care fiind in contradictie cu tatal sau nazist aluneca in sfera teroristilor. 
 
Aceasta ecranizare scoate in evidenta specificul asa numitei generatii din 68, o perioada, care a insemnat pentru Germania consolidarea democratiei si a constituit inceputul distantarii reale fata de dezastrul trecutului nazist.
 
Intrarea este libera
 
Va asteptam cu drag!

Bucuresti, 23.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *