free download 78 travel guides written by experts

Serialele romanesti de televiziune lanseaza vedete care trezesc interesul romanilor

GfK România a realizat în luna februarie un studiu online de măsurare a notorietăţii şi popularităţii de care se bucură actorii români care au avut roluri principale în cele mai recente seriale româneşti de televiziune, producţie 2009. Selecţia acoperă un număr de 38 actori din următoarele seriale: Regina, Îngeraşii, Aniela, State de România, Efect 30, Trăsniţi în NATO, Fete de Măritat, Fetele Marinalului, Nimeni nu-i perfect. Studiul a fost aplicat pe propriul panel de respondenţi online – askGfK – numărul participaţilor la sondaj fiind de 500, eşantion reprezentativ pentru populaţia urbană utilizatoare de Internet, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 54 ani.

Respondenţii au recunoscut, în medie, două treimi dintre vedetele serialelor românesti listate, Andreea Raicu, Cabral şi Nicoleta Luciu deţinând capul de afiş. Interesant este însă de urmărit lista tuturor celor 10 numiţi, printre care s-au mai aflat Dana Rogoz, Alexandru Papadopol sau Adela Popescu. În general, sunt actori cu experienţă în lumea televiziunii care s-au lansat în seriale de comedie, alte emisiuni speciale sau în telenovele. Mergând mai departe cu evaluările celor mai plictisitoare vedete respectiv, cele mai interesante, putem spune că încă nu există astfel de personalităţi de care publicul să se fi plictisit. Respondenţii au fost îngăduitori în evaluările celor mai cunoscute vedete care au avut roluri principale în serialele româneşti. Andreea Raicu, Cabral şi Nicoleta Luciu sunt persoane publice foarte cunoscute, care plac mult publicului şi care sunt mai mediatizate decat celelalte, dar într-o manieră care nu deranjează.

Pe de alta parte, există şi destul de multe vedete foarte cunoscute şi apreciate şi despre care românii doresc să afle mai multe, considerând că nu sunt suficient mediatizate. Este cazul lui Sebastian Papaiani sau lui Camen Tanase. Ele sunt cunoscute datorită experienţei lor profesionale în lumea teatrului sau filmului.

Sunt mulţi actori din seriale de televiziune care sunt cunoscute, plac dar nu toate trezesc interesul publicului. Poziţia respondenţilor a fost de indiferenţă în ceea ce priveşte prezenţa în canalele media a informaţiilor despre ele – au o prezenţă moderată în presă şi nici nu cred că este nevoie de mai mult. Acest grup de personalităţi este cel mai larg şi cuprinde actori de toate vârstele, cu experienţă în acest domeniu. Vom aminti doar câţiva dintre ei, lista fiind mult mai lung: Alexandru Papadopol, Adela Popescu, Constantin Cotimanis, Gheorge Visu, Mihai Petre.

Există şi un al patrulea grup de vedete, de data aceasta actori nu foarte cunoscuţi (au obţinut o evaluare sub media generală), dar cu potenţial pentru a fi mediatizaţi şi a deveni populari. Românii care i-au recunoscut şi îi plac îşi doresc să afle mai multe despre ei. Sunt actori tineri, o parte dintre ei fiind deja distribuiţi în mai multe seriale de televiziune: Bogdan Albulescu, Manuela Hărăbor, Andreea Pătraşcu. Potenţialul lor de a deveni vedete este confirmat şi de prezenţa lor în topul vedetelor pe care respondenţii le consideră potrivite pentru a fi imaginea uneia dintre mărcile lor preferate, alături de vedete foarte cunoscute, ca Nicoleta Luciu şi Andreea Raicu.

Ultimii în lista celor mai cunoscuţi actori din seriale româneşti se află câţiva debutanţi, printre ei aflându-se Adriana Butoi, Ana Maria Lazăr, Corina Moise. Cu siguranţă, aceştia vor deveni mai cunoscuţi pe măsură ce experienţa lor în televiziune va creşte şi vor fi distribuiţi în mai multe seriale. Rămâne ca timpul să ne arate cât de mult românii îşi vor dori să afle mai multe despre ei.

Bucuresti, 19.02.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *