Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

“Seri wagneriene” la Maison de la Porcelaine Wagner

Pe 18 Aprilie Wagner Arte Frumoase si Povesti va invita sa aflati care sunt Operele de arta ce l-au inspirat pe Walt Disney

Eurocentristii considera cultura americana drept o gigantica uzina ce preia miturile vechiului continent si le reda lumii sub forma unor produse culturale atragatoare cu marketing eficient. Si ce ar fi rau in asta, spun antropologii. In fond, o poveste de sute de ani care trezeste pasiunea unui copil de pe alt continent e un lucru imbucurator.

Dupa o suita de evenimente sofisticate de poveste organizate impreuna cu unii dintre cei mai interesanti artisti si branduri contemporane, atelierul de portelanuri pictate manual Wagner Arte Frumoase si Povesti lanseaza un nou tip de eveniment, de aceasta data, serial „Serile wagneriene”.

Pe 18 Aprilie, de la ora 19, la Wagner Maison de la Porcelaine (Cotroceni, Str. Dr. Staicovici 19), prima „Seara wagneriana” din serie va invita sa reflectati pe tema operelor de arta transpuse in animatie, prezentandu-va sursele artistice ale filmelor Disney.

Veti decoperi, cu surprindere, in povestile lui Walt Disney, asemanari cu tablouri flamande, cu gravuri medievale, cu filme ale expresionismului german sau ale lui Hitchcock, cu afise Art Nouveau, sau chiar cu tablouri de Salvadori Dali. Curat postmodernism, ar spune Caragiale!

Dupa Seara Wagneriana Disney nu veti mai privi Europa si SUA ca pe doua lumi separate, ci ca doua vase comunicante ce se imbogatesc reciproc. Joan Crawford a inspirat un personaj. Stiti care este acesta ? Daca nu, va asteptam pe 18 aprilie!

Evenimentul este organizat de Wagner Arte Frumoase si Povesti avandu-l ca invitat pe Gheorghe Mihai Cosmatchi, care a lucrat in diplomatia culturala, in presa si relatii publice. Domnul Cosmatchi a absolvit un Master in Management si Politici Culturale si un Master in Muzeologie si Antropologia Obiectului la Paris.

Costul unui bilet de acces la eveniment este de 200 lei sau 100 de lei pentru inscrieri pana pe 12 Aprilie. Pentru inscrieri si detalii suplimentare, va rugam contactati: irina@wagnerarte.ro.

Bucuresti, 04.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *