free download 78 travel guides written by experts

Seri „In Memoriam Liviu Ciulei” la TVR

Filmul Pădurea spânzuraţilor, Nocturne şi Înapoi la argument cu Liviu Ciulei – miercuri şi joi

Programele TVR 1 şi TVR Cultural din această săptămână vor reaminti telespectatorilor personalitatea maestrului Liviu Ciulei. Regizorul Liviu Ciulei a murit în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 88 de ani, în Germania. Filmul Pădurea spânzuraţilor, regizat de maestru, dar şi emisiunile Nocturne şi Înapoi la argument, al căror invitat a fost regretatul Liviu Ciulei vor fi difuzate miercuri şi joi de TVR 1 şi TVR Cultural.

Miercuri, 26 octombrie, de la ora 21.10, TVR 1 a programat filmul Pădurea spânzuraţilor, regizat de Liviu Ciulei în anul 1966, după romanul omonim al lui Liviu Rebreanu. Distribuţia de aur a filmului îi reuneşte pe: Victor Rebengiuc, Anna Szeles, Ştefan Ciubotăraşu, Gina Partichi.

„Deşi e creatorul a doar trei filme, cred că ne-a dăruit cel mai bun film românesc al tuturor timpurilor – Pădurea spânzuraţilor”, este de părere criticul de film Irina Margareta Nistor.

De la ora 00.00, tot la TVR 1, Marina Constantinescu invită telespectatorii să revadă cele două emisiuni Nocturne al căror invitat a fost Liviu Ciulei, reprezentând de fapt ultima apariţie a lui Liviu Ciulei la televiziune.

Realizatoarea şi moderatoarea emisiunii, Marina Constantinescu, îşi aminteşte cu emoţie că aceste ediţii s-au înregistrat la dorinţa regizorului Liviu Ciulei. „Când şi-a lansat Albumul cu gândiri şi cu imagini anul trecut, nu eram în ţară. Am scris o cronică pe marginea albumului lansat în România literară, iar domnul Liviu Ciulei m-a contactat exprimându-şi dorinţa de veni la Nocturne. Am înregistrat atunci două ediţii de mare valoare”, îşi aminteşte Marina Constantinescu.

Joi, 27 octombrie, în două părţi, de la ora 20.00 şi de la 23.10, TVR Cultural retransmite o altă înregistrare document cu regizorul Liviu Ciulei. Este vorba despre emisiunea Înapoi la argument, ediţie înregistrată în 2010, la care invitatul lui Horia Roman Patapievici a fost, de asemenea, regizorul Liviu Ciulei.

Bucuresti, 25.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *