metalshow

Sensiblu sustine turneul national Roots Revival Romania, editia a doua

Roots Revival Romania, turneu national in 10 orase, inspirat de spiritul Mariei Tanase si sustinut de Sensiblu debuteaza pe 23 septembrie, la Craiova. Turneul se va incheia cu doua concerte in Bucuresti, pe 11 si 12 octombrie, dupa ce va incanta publicul din cele mai importante orase din Romania.

8 artisti din 7 tari redescopera folclorul romanesc cu propriul lor sunet, folosind instrumente inedite, intr-o cautare care trece prin jazz, improvizatie, compozitii originale si traditie. Totul intr-o calatorie de la Est la Vest. Sensiblu va invita sa redescoperiti aceasta muzica in viziunea unor artisti din Iran, Bulgaria, Marea Britanie, Turcia sau Franta si sa ascultati, poate pentru prima oara, instrumente traditionale precum ney, duduk sau oud, care desi vin de atat de departe, sunt totusi atat de aproape.

Roots Revival Romania este un proiect multicultural sustinut de Sensiblu si care a ajuns acum la a doua editie. Primul episod a fost dedicat muzicii din Maramures si finalizat cu inregistrarea unui prim disc: Chapter One: Maramures.

„Ne-am bucurat alaturi de artisti de succesul primului turneu Roots Revival Romania si suntem incantati sa sustinem in continuare acest proiect de suflet. Spiritul Sensiblu se regaseste in interpretarea unica, proaspata, moderna si inedita pe care Roots Revival Romania o propune publicului, ceea ce ne-a convins sa le fim alaturi” spune Dan Nicolescu, Director Marketing Sensiblu

Prezentul turneu promoveaza cel de-al doilea disc – Colors of Maria, inregistrat live la Sala Radio in primavara acestui an.

Pe scena Roots Revival Romania vor urca: Mehdi Aminian (IRAN) – Ney; Mehmet Polat (TURCIA) – Oud; Leila Renault (FRANTA) – Bas; Emmanuel Hohvannisyan (ARMENIA) – Duduk; Hristina Beleva (BULGARIA) – Gadulka; Meg Rosallen Hamilton (UK) – Vioara; Monica Madas (ROMANIA) – Voce; Maria Casandra Hausi (ROMANIA) – Voce; Aleix Tobias Sabater (SPANIA) – Percutie.

Programul turneului:
Craiova: 23 septembrie – Teatrul Marin Sorescu
Timisoara: 25 septembrie – Teatrul National
Oradea: 26 septembrie – Casa Sindicatelor
Cluj-Napoca: 28 septembrie – Filarmonica Transilvania
Sibiu: 29 septembrie – Casa Sindicatelor
Brasov: 01 octombrie – Centrul Reduta
Iasi: 03 octombrie – Teatrul Luceafarul
Galati: 04 octombrie – Casa Studentilor
Constanta: 06 octombrie – Casa Sindicatelor
Bucuresti: 11 și 12 octombrie – Sala Radio

Bilete

Biletele pentru turneul Colors of Maria pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pe www.roots-revival.com, www.twinarts.ro si pe pagina https://www.facebook.com/RootsRevivalRomania.

Bucuresti, 04.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *