metalshow

Senatorul Copiilor ajuta copiii premianti din ghetou

Sambata dupa-amiaza, senatorul dr. Radu Terinte si-a luat inca o data in serios rolul de „Senator al Copiilor” si a facut o vizita unei familii cu 5 copii premianti care insa locuiesc in conditii greu de imaginat in Iasi, str. Sararie nr. 16.

Senatorul Copiilor a aflat despre cei 5 copii ai familiei Dadace dintr-un articol de presa in care se arata faptul ca desi traiesc in niste conditii greu de imaginat pentru o tara din Uniunea Europeana, fara curent electric si intr-o casa care a primit aviz de parasire pentru ca este in curs de prabusire, cei 3 baieti si 2 fetite au rezultate remarcabile la invatatura, fiind elevi la scoala „Garabet Ibraileanu”.

Impresionat de performanta micutilor, senatorul dr. Radu Terinte le-a facut acestora cadou cate o haina de iarna, intrucat camera in care locuiesc cu totii nu ii apara de frig, geamurile fiind sparte, si cate un ghiozdan plin cu caiete si rechizite pentru scoala, din care nu a lipsit si cate ceva dulce.

„Am facut acest gest pentru ca am vazut ca in ciuda tuturor greutatilor vietii lor, acesti copii minunati isi doresc sa invete si sa mearga la scoala, si chiar au performante deosebite. Voi lua legatura cu consilierii municipali ai Partidului Conservator si vom incerca sa oferim acestei familii locuinta sociala de care are nevoie, pentru ca micutii sa aiba parte de conditiile normale de studiu ale fiecarui copil din aceasta tara.” – a declarat senatorul dr. Radu Terinte.

In cursul saptamanii viitoare, senatorul Radu Terinte are programata o intalnire cu directorul general al Directiei de Asistenta Sociala, dl. Ion Florin, si cu conducerea a 2 ONG-uri iesene care activeaza in domeniul Protectiei Copilului.

Bucuresti, 5.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *