free download 78 travel guides written by experts

Semn SPRE carte ajunge in Tara lui Andrei

În 2013, sumele alocate de gospodării pentru cărţi s-au menţinut mici, o gospodărie cheltuind în medie 11,59 lei lunar (şi doar 6,93 lei în mediul rural). Un alt raport al Institutului Naţional de Statistică, pentru anul 2012, plasa cheltuielile efectuate de gospodării pentru educaţie pe ultima poziție, însemnând numai 0,6% din totalul cheltuielilor. Pe fondul acestor statistici îngrijorătoare, a luat naştere proiectul Semn SPRE carte, care îşi propune să aducă lectura mai aproape de copii şi adolescenţi, în special de cei pe care lipsurile materiale îi obligă să-şi înfrângă setea de cunoaştere.

Demarat în luna ianuarie 2014, Semn SPRE carte se mândreşte cu peste 780 de cărţi donate, dintre care 742 au ajuns deja la beneficiarii finali, copii cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani din întreaga ţară. Mecanismul de desfăşurare este unul foarte simplu: cartea poate fi donată de oricine (persoană fizică sau juridică) şi oricine poate propune destinaţia acesteia.

În luna aprilie, Semn SPRE carte şi-a propus să dovedească faptul că „Se poate!” şi s-a înscris în ediţia de anul acesta a competiţiei „Idei din Ţara lui Andrei”, cu obiectivul declarat de a aduce 2.200 de cărţi în mâinile copiilor care şi le doresc.

Sprijinul publicului larg va însemna 40% din decizia finală pentru stabilirea câştigătorilor, iar sistemul de votare presupune crearea unui cont pe site-ul competiţiei (//www.taraluiandrei.ro/idei-din-tla) şi votarea propriu-zisă a proiectului preferat. Proiectele înscrise în competiţie pot fi votate până la data de 15 mai 2014, ora 12:00, iar mai multe informaţii despre Semn SPRE carte în Ţara lui Andrei sunt disponibile aici: //www.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-semn-spre-carte-id-1200-cmsid-65.

Bucuresti, 23.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *