free download 78 travel guides written by experts

Seminar interactiv organizat de Hansen Office Design, cu participarea lui Malte Lenkeit,

expert in ergonomie

Miercuri, 21 martie, Hansen Office Design a organizat un seminar interactiv despre Confortul la birou, susţinut de Malte Lenkeit, expert german în ergonomie.

Malte Lenkeit este consultant pentru compania germană Dauphin Group, lider european în producţia de scaune ergonomice şi partener în România al Hansen Office Design.

Evenimentul a avut loc în incinta Showroom-ului BMW Automobile Bavaria şi a inclus, pe lângă demonstraţia de folosire a dispozitivului ErgoMouse (parte a tehnologiei Ergolab), şi prezentarea scaunelor ergonomice de la modelele BMW Seria 7.

În spatele succesului de care se bucură scaunele ergonomice ale brandului german Dauphin stă strânsa colaborare între echipa de design şi specialiştii în ergonomie. Malte Lenkeit şi-a adus contribuţia la realizarea celor mai recente studii în ergonomie pentru Dauphin, iar analizele rezultate în urma cooperării cu alte instituţii şi specialişti de renume au ajutat companiile reunite sub egida Dauphin Group să dezvolte noi piese de mobilier ergonomic, adaptate exigenţelor actuale.

Expertul german Malte Lenkeit atrage atenţia asupra faptului că, deşi orice persoană ar putea pretinde că stă corect pe scaun, în realitate, lucrurile sunt cu mult mai complicate. De fapt, nu există doi oameni care să stea la fel pe acelaşi scaun, tocmai de aceea scaunele ergonomice cele mai performante sunt concepute astfel încât să răspundă nevoilor specifice ale fiecărui utilizator, pentru că nu există o poziţie perfectă, general valabilă. Malte Lenkeit avertizează că oricine stă într-o poziţie incorectă pe scaun mai mult de o oră pe zi riscă să se confrunte cu probleme de sănătate.

Prin cercetările pe care le întreprind, Malte Lenkeit şi colegii săi de la Dauphin încearcă să găsească soluţiile potrivite pentru a-i ajuta pe oameni să stea cât mai corect pe scaunul de birou. Plecând de la observaţiile referitoare la stilurile individuale de a sta pe scaun, Dauphin Group a dezvoltat o tehnologie de ultimă generaţie, concepută pentru a proteja muşchii, ligamentele, oasele şi încheieturile de efectele nedorite ale sedentarismului implicat de munca la birou. Este vorba despre Ergolab, care înglobează trei dispozitive de ultimă oră: ErgoMouse, EMD – minidispozitivul de măsurare electromiografică şi iSeat – sistemul inteligent de analiză a poziţiei pe scaun.

Cu ocazia seminarului susţinut la Bucureşti, Malte Lenkeit a prezentat ErgoMouse, un instrument care înregistrează conturul spatelui, afişând profilul persoanei testate pe monitorul calculatorului la care este conectat. Ulterior, datele sunt transpuse sub forma unui grafic, pe baza căruia specialistul în ergonomie poate face recomandări privind reglajele ergonomice pe care persoana supusă testului ar trebui să le folosească pentru a avea o poziţie cât mai corectă pe scaun.

Cuvântul cheie care defineşte tehnologia Ergolab este autoeducarea. Sub îndrumarea specialistului în ergonomie, persoana testată este încurajată să exerseze şi să înveţe cum se poate feri, la locul de muncă, de problemele cauzate de o poziţie deficitară pe scaun. De-a lungul timpului, tehnologia Ergolab a demonstrat că oamenii se simt într-adevăr încurajaţi să-şi schimbe obiceiurile de stat pe scaun dacă văd cu ochii lor şi dacă li se explică, pas cu pas, unde greşesc.

Toţi cei care doresc să testeze dispozitivul ErgoMouse, prezentat în premieră în România, cu ocazia acestui eveniment, şi să beneficieze de recomandările unui specialist în ergonomie se pot adresa companiei Hansen Office Design, importator şi distribuitor de mobilier ergonomic de la branduri de prestigiu din Europa (numere de telefon: 021.207.90.98, 0721.17.25.67, adresă de e-mail: office@hansen.ro, www.hansen.ro).

Bucuresti, 26.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *