free download 78 travel guides written by experts

Seminar European in Romania

Alimentele ecologice şi agricultura ecologică în Europa în context politic

De cand a inceput si de cand s-a dezvoltat pe termen lung  CAP, precum şi  noul regulament UE privind produsele alimentare şi agricultura ecologică vor fi principalele teme ale seminarului European (1) care are loc in Bucuresti pe 23 si 24 aprilie 2009. Aceste subiecte vor fi, de asemenea, prezentate de către reprezentanţii români ai Ministerului Agriculturii, ai IFOAM UE Group (2) şi ai Federaţiei Naţionale de Agricultură Ecologică (3) într-o conferinţă de presă la Ministerul Agriculturii în Bucureşti pe 22 aprilie, orele 10 – 12  (Sala 19).

Conferinta de presa va fi deschisa de Catalin Aurelian Rosculete, secretar de stat din Ministerul Agriculturii. Francis Blake, presedinte al UE IFOAM Group, va prezenta UE IFOAM Group şi va da o imagine de ansamblu asupra subiectelor care urmează a fi acoperite în cadrul seminarului. Ion Toncea, presedinte al Federatiei Nationale de Agricultura Ecologica (FNAE), va prezenta opinia producatorilor români referitor la agricutura ecologica.

Seminarul, care implică 40 de experţi europeni din 19 ţări, va fi organizat de către Grupul de IFOAM UE şi FNAE cu finanţare de la Comisia Europeană (4).

Concluziile seminarului vor fi prezentate într-o prezentare publică vineri, 24 aprilie la ora 14.:30 la Academia de Stiinte Agricole din Bucuresti. Reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, IFOAM UE Grup, precum şi producatori din România vor fi prezenţi. Toate părţile interesate sunt invitate.

Mai multe informaţii:

IFOAM UE Group, telefon + 32-2-280 12 23, Fax: +32-2-735 73 81, info@ifoam-eu.org, www.ifoam-eu.org

FNAE, telefon (mobil) + 40 724 38 43 01, toncea@ricic.ro, fnae2000@yahoo.com,

Note

(1) PAC Seminar "Agricultura multifunctionala în Europa – rolul alimentatiei ecologice şi a agriculturii ecologice şi cadrul politic", va permite posibilitatea de a sublinia impactul privind modificarea cadrului legal în Europa. Circa 40 de experţi din sectorul ecologic şi de protecţie a mediului se vor întâlni la Bucureşti, România, pentru a discuta despre viitorul si situaţia ecologică a produselor alimentare şi agricole.
(2) Grupul IFOAM UE reprezinta 334 de organizaţii membre IFOAM (Federaţia Internaţională de Agricultura Ecologica) în UE, inclusiv AELS şi ţările în curs de aderare. Organizaţii de stat includ: consumatori, fermieri şi asociatii de producatori; organizatii de cercetare, educaţie şi consultanţă; organisme de certificare a societăţilor comerciale organice.

(3) Federatia Nationala de Agricultura Ecologica (FNAE) reprezinta 6 organizatii romanesti: BIOTERRA, Asociatia Romana pentru o agricultură durabilă (Arad), AGROECOLOGIA, BIO – ROMÂNIA, ECO-RUAL şi Asociaţia pentru Agricultura Ecologica (agro-economic şi social), care sunt cel mai importante în agricultura ecologică circulaţie din România.

(4) Seminarul va avea loc în perioada 23-24 aprilie, în Bucureşti, România. El este co-finanţat de către Comunitatea Europeană, Direcţia Generală pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală. Responsabilitatea exclusivă pentru comunicare / publicare revine autorului. Comisia nu este responsabila pentru orice utilizare care pot fi făcute de informaţiile conţinute în acesta.

Bruxelles / Bucuresti 22/04/2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *