free download 78 travel guides written by experts

Selena Romania: “Lucrarile de reparatii, reconditionari si reabilitare termica

a fondului de locuinte vechi mentin cresterea pe segmentele pe care activam”

·    Pe primele nouă luni ale lui 2008, Selena România a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri de 9,3%
·    La nivel internaţional, Grupul Selena işi continuă extinderea prin achiziţionarea unei fabrici în Polonia şi construcţia unei untăţi de producţie în China.

“În contextul actual, piaţa de construcţii, în ansamblu, va avansa în 2009 cu 6-11%, în comparaţie cu 2008, printr-o contribuţie masivă a lucrărilor de construcţii inginereşti, de infrastructură şi nerezidenţiale, corelată cu o reducere importantă a cererii în zona rezidenţială. Însă pe segmentele de spume poliuretanice, adezivi şi etanşanţi pe care activăm, mizăm pe un accent tot mai mare pus pe lucrările de reparaţii capitale şi recondiţionări ale fondului de construcţii existent, clădiri şi case de locuit şi clădiri nerezidenţiale », a declarat Dorin Spătaru, administratorul Selena România.

Selena România, reprezentanţa holdingului internaţional Selena cu capital polonez şi listat la Bursa de la Varşovia, estimează o creştere de doar 2-5% a pieţei de materiale de izolaţii şi etanşări, datorită condiţiilor interne şi externe. Evoluţii similare sunt prognozate a fi atinse şi pe segmentele de adezivi de montaj şi adezivi pentru pardoseli.

« O altă direcţie importantă de evoluţie pe segmentele pe care activăm va fi cea de reabilitare şi eficientizare termică şi energetică a fondului de locuinţe. La nivel naţional sunt circa 85000 de blocuri de locuit. Aici se va resimţi o creştere consistentă deoarece efortul de finanţare va fi susţinut doar la nivel de 30% din partea proprietarilor sau al asociaţiilor de proprietari. Între 60% şi 75% dintre clădirile de locuit necesită reabilitare şi eficientizare termotehnică, fiind clădiri vechi de 40-55 ani », a completat Dorin Spătaru.

Pe primele nouă luni din 2008, Selena România a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri de 9,3% comparativ cu perioada similară a anului trecut, până la o valoare de 15,5 mil. RON. Valoarea vânzărilor de spumă poliuretanică a crescut cu 5%, marcând consolidarea poziţiei de lider pe piaţă, în condiţiile în care preţurile au scăzut cu până la 15% şi volumul lucrărilor de tâmplărie termoizolantă este la cca. 91% în raport cu 2007. Pentru aceeaşi perioadă a anului, Selena România a înregistrat creşteri în volume de 50,7% pentru adezivii de pardoseli, 48,4% pentru adezivii de montaj, 66.3% pentru produsele pentru acoperişuri şi de 34,4% pentru benzile adezive.

« Valoarea pieţei de spume poliuretanice nu va depăşi însă nivelulul anului trecut, atingând 41,16-49,71 mil RON. Cuantificarea pieţei în EUR arată o involuţie faţă de 2007, până la nivelul de 11,6-14 mil EUR, situaţie determinată de variaţia cursului de schimb RON/EURO. Evoluţia pieţei în valoare este determinată în special de scăderea cu  până la 15% a preţurilor medii, în comparaţie cu 2007. Situaţia a condus la introducerea pe piaţă de spume poliuretanice cu performanţe sensibil diminuate”, a concluzionat Spătaru.

La nivelul grupului, Selena a achiziţionat, în septembrie, o fabrică în Polonia care va produce adezivi, mortari şi chituri de rost. De asemenea, Selena a semnat un acord cu regiunea Nantong, de lângă Shanghai, pentru construcţia unei fabrici în China, a cărei producţii este programată pentru a doua jumatate a lui 2009. Unitatea din China urmează să realizeze spume poliuretanice, adezivi şi etanşanţi pentru piaţa locală şi zona Asia.

Bucuresti, 29.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *