free download 78 travel guides written by experts

Selectia nationala pentru Concursul “New Talent” 2010

Radio Romania Muzical organizeaza joi, 17 decembrie, de la ora 19.00 selectia nationala pentru Concursul New Talent 2010, girat de Uniunea Europeana de Radio. Concertul in care se intrec cei trei finalisti va avea loc la Muzeul National „George Enescu”. Pianista Cristiana Mihart, flautistul Vlad Alexandru Rebreanu si clarinetistul Aurelian Bacan sunt numele celor trei finalisti.
 
Flautistul Vlad Alexandru Rebreanu si clarinetistul Aurelian Bacan vor evolua in compania pianistei Verona Maier.

Radio Romania Muzical transmite in direct acest concert, iar pe site-ul Radio Romania Muzical (muzical.radioromania.ro), vizitatorii vor putea urmari o transmisiune directa audio-video a evenimentului.

Concursul „New Talent” este cea mai importanta competitie destinata tinerilor interpreti cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, desfasurata sub auspiciile Uniunii Europene de Radio. Calificarea in semifinala acestui concurs inseamna o foarte buna mediatizare internationala, prin radiodifuziunile publice europene care transmit in direct aceasta competitie, ce are loc in fiecare an la Bratislava. In 2004, violoncelista Laura Buruiana a ajuns pana in finala concursului, fapt care a avut un impact major asupra carierei ei internationale, culminand cu invitatia de a concerta la Filarmonica din Berlin si de a inregistra un CD pentru casa Naxos. In noiembrie 2009, Romania a fost reprezentata in semifinala Concursului New Talent de mezzosoprana Antonela Barnat.

Fiecare radiodifuziune publica europeana are dreptul sa propuna inregistrari semnificative a doi tineri interpreti. Incepand din 2008, Radio Romania Muzical realizeaza o selectie nationala pentru a stabili reprezentantii Romaniei pentru acest concurs. Dintre cei peste 30 de muzicieni care au participat la selectie, cele trei nume ramase in concurs sunt pianista Cristiana Mihart (laureata a unei alte competitii girate de Uniunea Europeana de Radio, „Concertino Praga” – editia din 2007 si studenta la Conservatorul Regal de Muzica din Bruxelles), flautistul Vlad Alexandru Rebreanu si clarinetistul Aurelian Bacan, studenti la Academia de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj si laureati la importante competitii nationale.

Bucuresti, 15.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *