metalshow

Securitatea informatiilor in mediile enterprise

Cea mai mare problemă de securitate a datelor în mediile enterprise rămâne controlul asupra informaţiilor confidenţiale de pe laptopuri şi de pe dispozitivele mobile. Există în continuare un număr mare de calculatoare pierdute sau furate, iar studiile recente au dezvăluit că angajaţii, în special cei tineri, nu sunt foarte îngrijoraţi de regulile de securitate ale companiei. Ei conectează la calculatoarele de la birou playerele MP3, iPod-urile, driverele USB şi camerele personale. Fiecare dintre acestea reprezintă o ameninţare în ceea ce priveşte scurgerea de date din moment ce primesc / stochează uşor şi rapid o mare cantitate de informaţii mai puţin controlate şi protejate. Cele mai simple probleme de securitate a informaţiilor pentru utilizatorii enterprise
Toate problemele de securitate a informaţiilor ameninţă afacerile: de la securitatea fizică a dispozitivelor finale până la protejarea informaţiilor pe aceste dispozitive prin intermediul unei criptări puternice şi a prevenirii pierderii de date prin soluţiile de criptare a dispozitivului şi de control al portului. Nu este nevoie de o cantitate mare de informaţii sau de un număr de fişiere pentru a crea o problemă serioasă de securitate legată de scurgerea de informaţii (angajaţi confidenţiali / înregistrări ale clientului, informaţii confidenţiale legate de produse etc.).

Importanţa folosirii împreună a regulilor şi a instrumentelor tehnologice
Legile şi regulamentele regionale dau un impuls pentru ca marile companii să adopte măsuri stricte de securitate cu scopul de a proteja informaţiile confidenţiale ale angajaţilor / clienţilor. Legile privind divulgarea datelor confidenţiale care au fost puse în aplicare în SUA au fost unele dintre cele mai eficiente legi deoarece cer o notificare publică din partea oricărei companii care s-a confruntat cu o scurgere de date. Nicio companie nu vrea să aibă de-a face cu publicitatea negativă şi, de aceea, se acordă mai multă atenţie măsurilor / tehnologiilor potrivite care trebuie implementate pentru a securiza complet informaţiile confidenţiale pe calculatoarele companiei. Ca urmare a acestui fapt, legile şi regulamentele regionale au generat mai mult interes în ceea ce priveşte cele mai bune tehnologii de securitate totală a datelor.

Posibilităţile de criptare a instrumentelor / echipamentelor mobile
Check Point oferă o soluţie de criptare puternică pentru toate platformele mobile obişnuite (Windows Mobile, Palm, Symbian şi Pocket PC). Această soluţie oferă acelaşi nivel de protecţie ca soluţia Check Point de criptare în întregime a discului. Este creată special pentru platformele mobile. În plus, Check Point Endpoint Security-Media Encryption oferă criptare pentru dispozitivele mobile (de ex: driverele USB) şi protecţia portului pentru a controla ce informaţii de pe dispozitive pot fi copiate şi criptarea acestor date.

Soluţiile Pointsec în portofoliul Check Point
Soluţia Check Point Endpoint Security încorporează criptarea în întregime a discului, criptarea datelor cu protecţia portului, firewall, control al programului, NAC, AV/AS VPN pe un singur agent. Clienţii arată un mare interes în ceea ce priveşte simplificarea securităţii la punctul de lucru, reducerea TCO -ului, înlăturarea conflictelor de interoperabilitate asociate produselor de securitate variate pe fiecare dispozitiv şi instalare urgentă. Primul contact al clienţiilor cu produsul Check Point Endpoint Security este foarte bun. Aceştia realizează rapid beneficiile securităţii complete de la un singur vendor pentru a reduce costurile IT şi pentru a crea eficacitate pentru administratori.

Despre tehnologiile de securitate ale viitorului
Tehnologiile de securitate a datelor vor continua să se adreseze noilor platforme (cum ar fi Mac OSX) şi celor mobile. Vom observa o evoluţie continuă în DLP, care cere efort suuplimentar pentru a perfecţiona clasificarea şi controlarea datelor.  Cea mai mare provocare de astăzi este aceea de a schimba comportamentul utilizatorului final / al angajatului.  Trebuie să-i facem să înţeleagă importanţa securizării informaţiilor confidenţiale pe care le controlează şi implicaţiile extinse generate de nerespectarea regulilor de securitate ale companiei (pierderea locului de muncă, litigii, mediatizare etc.).

David Vergara, Product Marketing Director, Data Security, Check Point.

Bucuresti, 10.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *