free download 78 travel guides written by experts

Sectia de pediatrie-oncologie a spitalului pentru copii „Marie Curie” a fost renovata

cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania

* 345.000 de Euro alocati de Fundatia Vodafone pentru renovarea sectiei de pediatrie-oncologie a spitalului pentru copii „Marie Curie”
* Proiectul face parte din campania „Stop cancer” , initiata de Fundatia Scheherazade, la inceputul acestui an
* Peste 1.000.000 de Euro donati de Fundatia Vodafone  pentru proiecte de asistenta medicala, in ultimii doi an

Fundatia Vodafone Romania anunta finalizarea proiectului de renovare a sectiei de pediatrie-oncologie a Spitalului de Urgenta pentru Copii „Marie Curie”, din Bucuresti, derulat in parteneriat cu Fundatia Scheherazade. Lansat in primavara acestui an, ca parte a campaniei „Stop cancer”, acest proiect a fost realizat cu o contributie de 345.000 de Euro din partea Fundatiei Vodafone.

In prezent, cel mai mare spital de copii din Romania dispune de o sectie de pediatrie-oncologie amenajata si dotata in conformitate cu standardele europene, cu o suprafata de 1.000 mp. Din suma totala destinata amenajarii si dotarii celor 25 de saloane si 18 bai ale sectiei situate la etajul al cincilea al spitalului, 215.000 de Euro au fost alocati pentru lucrarile de renovare cu materiale antibacteriene pentru podea, vopsea antibacteriana pentru pereti, geamuri noi, instalatii de iluminare, incalzire si aer conditionat. Pentru achizitionarea mobilierului din saloane s-au investit 55.000 de Euro, iar 75.000 de Euro au fost destinati achizitionarii de echipament medical performant pentru tratamentul endoscopic al afectiunilor urologice si al malformatiilor congenitale, unic in Romania.

 „Fundatia Vodafone si-a asumat anul acesta misiunea dificila de a incerca sa aduca o schimbare in sistemul medical romanesc, venind in sprijinul spitalelor de oncologie si al maternitatilor. Cresterea calitatii asistentei medicale, dotarea spitalelor cu echipamente medicale moderne si performante sunt doar detaliile tehnice ale unui sprijin care inseamna cu mult mai mult – alinarea celor aflati in suferinta si prin crearea unui mediu ambiant mai primitor si mai confortabil”, a spus Liliana Solomon, Presedinte Fundatia Vodafone Romania.

Lucrarile de renovare a sectiei de pediatrie-oncologie a spitalului „Marie Curie” au inceput in luna aprilie a acestui an.

“Suntem onorati si bucurosi pentru ca astazi inauguram impreuna cu Fundatia Vodafone noua sectie de pediatrie-oncologie a spitalului de copii Marie Curie, dupa doar sapte luni de la debutul lucrarilor. Este o reusita care arata ca actiunea colectiva si solidaritatea pot avea efecte extraordinare. Am initiat campania de strangere de fonduri pentru renovarea spitalului in luna iunie a anului trecut, sustinuti in dorinta noastra de sperantele copiilor si ale parintilor lor. Dupa numai un an, am reusit sa obtinem rezultate masurabile si sa demonstram ca putem schimba in bine lumea pe care o lasam copiilor nostri ”, a declarat Wajiha Haris, Presedinte Fundatia Scheherazade.

Fundatia Vodafone Romania a alocat, in ultimii doi ani, fonduri de peste 1.000.000 de Euro pentru sustinerea programelor de asistenta medicala care au inclus si investitii in aparatura medicala – cardiotocografe, monitoare pentru functii vitale, echografe si incubatoare performante – pentru spitale din Bucuresti si din tara.  In 2008, Fundatia Vodafone Romania a continuat sa se implice in programe de sanatate destinate diagnosticarii si tratamentului precoce al cancerului la copii, precum campania „Stop cancer”, initiata de Fundatia Scheherazade, la inceputul acestui an.

Bucuresti, 21.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *