free download 78 travel guides written by experts

Secretele South Park in 17 ani si 17 sezoane: Kenny – omorat de 80 de ori, record Guiness

South Parkîn materie de înjurături, celebrități ridiculizate 

Comedy Central Extra difuzează în prezent în România, la fel ca și în SUA, sezonul al 17-lea al South Park, serial care a împlinit 17 ani și are la activ 5 premii Emmy și o nominalizare în topul Time al celor mai bune 100 de emisiuni de televiziune.  Comedy Central  Extra invită fanii la un mini-maraton South Park, având programate pentru difuzare câte opt episoade ale seriei de comedie în fiecare sâmbătă.

South Park continuă să fie incisiv și popular și după 17 ani,  iar secretele sale sunt la fel de delicioase pentru public ca și episoadele seriei.

Fanii South Park știu deja că Trey Parker și Matt Stone, creatorii serialului, au nevoie de o săptămână pentru a pregăti un nou episod, însă acesta este doar unul dintre secretele comediei animate. Pe parcursul a 247 de episoade, creatorii South Park l-au exasperat pe Tom Cruise, l-au transformat pe George Clooney în câine homosexual și l-au ucis pe Kenny de circa 80 de ori.

Pasărea Leno și câinele Clooney
South Park nu a avut niciodată rețineri în a ironiza sau ridiculiza celebritățile. Chiar și așa, numeroși actori cunoscuți și-au exprimat dorința de a fi prezenți în serial, astfel încât George Clooney a fost „distribuit” în rol de câine homosexual, Jay Leno a luat forma unei păsări, în timp ce Elton John, Ozzy Osbourne și Partick Duffy  – Bobby din „Dallas” –  au fost ei înșiși.

Și celebrul Tom Cruise a stat la coadă pentru o apariție în South Park, însă s-a răzgândit atunci când a fost transmis episodul „Trapped in the Closet”, în care creatorii seriei au ridiculizat scientologia, mișcarea religioasă căreia îi aparține actorul. Deși a făcut mișto de o mișcare religioasă în stilul caracteristic South Park, episodul în cauză a atras atenția și a fost apreciat, fiind nominalizat pentru un premiu Emmy.

Personajele „obraznice” – revanșa creatorilor South Park  în fața criticilor 
Trey Parker și Matt Stone, creatorii seriei, și-au luat revanșa pentru criticile primite, replicând prin intermediul personajelor Terrance și Philip. Desenate diferit și înzestrate cu un comportament mitocănesc, cele două personaje au apărut din nevoia de a da un raspuns satiric criticilor care susțineau că South Park nu este altceva decât un serial prost desenat despre glume deplasate.

Mama lui Cartman – inspirată de femeia care l-a înșelat pe Trey Parker
Întâmplările și persoane din viața reală a creatorilor serialului au inspirat și ele apariția unor personaje din South Park. Astfel, Trey Parker a creat-o pe mama lui Cartman pentru a o pedepsi pe fosta sa fosta logodnică și a păstrat același nume pentru personajul animat, Laine. Caracterul ușuratic în materie de sex al personajului din South Park este și el inspirat de realitate, Trey folosindu-se aici de faptul că și-a prins logonica în pat cu un vânzător de tricouri.

Și celebrul Mr. Hankey este inspirat tot din realitate și trimite la copilăria lui Parker, când acesta avea prostul obicei de a nu trage apa la toaletă după ce defeca.

80 de decese la activ pentru Kenny 
Kenny este atât unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale South Park, dar și cel care moare de cele mai multe ori. Cu 80 de decese la activ de la începutul serialului, Kenny a fost călcat de mașina și de tren, lovit de avion sau ucis de asteroizi, dar și mâncat – în numeroase rânduri – de diverse animale salbatice. Kenny a încetat să își mai piardă viața după ce creatorii South Park s-au săturat să îl omoare pe copilul cu glugă roșie și vorbire neinteligibilă în fiecare episod.

South Park, Kenny died

Record mondial: 399 înjurături în 81 de minute
Ironiile caracteristice seriei au fost împănate, de-a lungul timpului, cu un vocabular abundând în termeni argotici și înjurături. South Park, care a distrat publicul și a exasperat celebritățile din toate domeniile de-a lungul timpului, este deținătorul unui record Guiness ciudat: cele mai multe înjurături într-un film animat pentru „South Park: bigger, longer, uncut”, un film care durează 81 de minute și include  399 de înjurături, 128 de gesturi ofensatoare și 221 acțiuni violente.

Bucuresti, 12.02.2014

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *