free download 78 travel guides written by experts

Secrete bine pazite din subteran, dezvaluite sambata, la “Asta-i Romania!”

Sambata, la “Asta-i Romania!” mergem din nou pe urmele lui Ceausescu impreuna cu fostul senator Marius Marinescu, si va dezvaluim unul dintre cele mai bine pazite taine din subteran.

Putini dintre romani stiu ca statia de metrou Piata Romana este, poate una dintre cele mai ciudate statii de metrou din lume. Pe aici, trec sute de mii de oameni, dar putini stiu secretul uimitor al locului. Si mai putini stiu de ce aici si au gasit sfarsitul zeci de oameni.

statia-piata-romana
“Statia asta se vede ca nu trebuia sa fie construita niciodata. (…) Peronul este foarte mic, are mai putin de un metru. In capatul peronului, unde se intampla tragediile, are loc numai o singura persoana. (…) Daca vrea cineva sa isi puna capat zilelor, nimeni nu poate sa-l salveze. Statia asta nu trebuia sa fie facuta niciodata!”, marturiseste fostul senator.

Tot sambata aflam cum au reusit aghiotantii dictatorului sa construiasca statia de metrou Piata Romana, fara ca Ceausescu sa stie, si cum am ajuns sa intram in cartea recordurilor fara sa vrem si fara sa stim.

“Tunelul prezidential merge in paralel cu tunelul de metrou al Pietei Romane. Aceste tuneluri prezidentiale au fost construite odata cu metroul si au scop antiatomic, asa au fost gandite. Daca ar fi sa sapam prin zid, dam de tunelul prezidential care face legatura dintre Palatul Primavarii si Palatul Comitetului Central (…) Ceausescu putea oricand, in caz de razboi, sa ajunga in cateva minute din Cartierul Primaverii la Palatul Comitetului Central”, spune Marius Marinescu.

Pentru ce a fost gandit, in vremea regimului comunist, trenul galben, de ce statia de metrou din buricul Bucurestiului este cu totul altfel decat restul celorlalte si care este statia de metrou din Capitala care ascunde o comoara inestimabila, puteti afla sambata, de la ora 23:00, urmarind un material inedit, marca “Asta-i Romania”, la Kanal D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *