Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

SECONDO ME, un documentar de Pavel Cuzuioc, la HOTDOCS

După premiera internațională la Festivalul de Film de la Locarno în secțiunea Semaine de la Critique și selecția documentarului la alte festivaluri de profil din Europa, filmul va avea premiera Nord Americană la cea de-a 24-a ediție HOTDOCS, cel mai mare festival international de film documentar din Canada.

Filmul va fi proiectat după cum urmează:
·    Joi, 4 mai, ora 6.45 pm la Scotiabank Theatre 3
·    Vineri, 5 mai, ora 7 pm la TIFF Bell Lightbox 4
·    Duminica, 7 mai, ora 3.45 la Scotiabank Theatre 3

secondo-me-postcard
SECONDO ME va fi proiectat în secțiunea Showcasese și a fost selectat din 2,906 filme înscrise, anul acesta fiind alese 230 de filme din 58 de țări.

Filmul se concentrează pe viețile unor omeni obișnuiți, pe emoțiile și grijile lor și modul în care trecerea timpului îi afectează.

Sinopsis:
Filmul urmărește viețile de zi cu zi a 3 garderobieri care își desfășoară activitatea în 3 opere din Europa: Opera din Viena, Opera Scala din Milano și Opera din Odessa.

Documentarul lasă în plan secund Opera și toate acțiunile care se desfășoară pe scenele celebre și se concentrează pe oamenii din personal, aparent nesemnificativi, dar ale căror povești de viață sunt încărcate de esență.

„Întotdeauna m-au fascinat meseriile neobișnuite sau oamenii care nu se văd și sunt undeva în umbră. De obicei ei trec neobservați și chiar dacă interacționăm cu ei, rar ne preocupă existența lor. Activitatea de zi cu zi a unui garderobier de la Operă e aparent simplă și monotonă, dar viețile lor sunt uneori mai pline de dramatism și de intensitate decât evenimentele care au loc pe scenă.“, a declarat Pavel Cuzuioc, regizorul filmului.

SECONDO ME Trailer EN from Pavel Cuzuioc on Vimeo.

SECONDO ME – Teaser from Pavel Cuzuioc on Vimeo.

Documentarul de 79 minute este o producție independentă (Austria) realizată cu sprijinul Departamentului de Film al Cancelariei de Stat din Austria și Departamentul de Cultură al Orasului Viena. Filmările pentru SECONDO ME s-au desfășurat între anii 2013-2105 în locații din Italia, Ucraina și Austria.

Post-producția filmului a fost realizată în Viena, Austria.

SECONDO ME a avut premiera în cinematografele din Austria la finalul lunii aprilie și după HOTDOCS își va continua traseul festivalier în Polonia la Docs Against Gravity și în Moldova la Cronograf.

Cel mai recent documentar regizat de Pavel Cuzuioc, SECONDO ME, a avut premiera internațională, în august 2016 în cadrul secțiunii oficiale Semaine de la Critique a celei de-a 69-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Locarno (3 -13 august 2016).

Despre regizor:
Pavel Cuzuioc s-a născut în 1978 în Republica Moldova. Studiază dreptul la București, iar în 2000 se mută la Viena, unde urmează cursurile Post-Universitare la Academia Diplomatică. În 2003 se reprofilează și studiază regia si producția de film la Academia de Film din Viena.

Din filmografia sa amintim documentarul Trois Femmes de Moldavie (2006) și Doina Groparilor/Digging for life, un proiect finalist al Concursului naţional de scenarii iniţiat de HBO România şi realizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania, ediţia 2010, secţiunea documentar. Doina Groparilor a fost selecționat la numeroase festivaluri internaționale. Scurtmetrajul RAISA, regizat de Pavel Cuzuioc, a fost selecționat la peste 50 de festivaluri internaționale, unde a obținut premii importante.

Pagina oficială de facebook a filmului: www.facebook.com/secondo.me.film

Pagina filmului: www.secondome-film.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *