free download 78 travel guides written by experts

Secom® investește în dezvoltarea copiilor și reabilitează camera de zi a Centrului de Plasament Pinocchio, Sector 3, București

Secom® susține dezvoltarea armonioasă a copiilor și investește în reabilitarea și modernizarea camerei de zi a Centrului de Plasament “Pinocchio”, situat pe str. Marin Bonea nr. 2, sector 3, București.

Acțiunea a cuprins pe de o parte lucrările de reabilitare, iar pe de alta, un program de activități derulate în afara centrului, care să creeze experiențe frumoase copiilor și să confere o notă de surpriză asupra transformării spațiului lor de zi. Proiectul a fost realizat cu implicarea voluntară a angajaților Secom® și face parte din strategia de CSR a companiei.


Procesul de modernizare a camerei de zi a cuprins o etapă de reabilitare a spațiului (tencuială, zugrăvit, reabilitarea instalației electrice, igienizare, pregătirea suprafețelor pentru finisari) și o etapă de amenajare care a constat în aplicare tapet, montare parchet, achiziția unor noi piese de mobilier (fotolii, dulapuri, rafturi, spații de depozitare etc). Astfel, după finalizarea lucrărilor, copiii aflați în grija Centrului de Plasament Pinocchio beneficiază de o zonă de recreere și activități mult mai prietenoasă, colorată, adaptată nevoilor acestora. Suprafața totală a spațiului amenajat este de aproximativ 90 mp, valoarea investiției situându-se la 10.000 de euro.

Pe durata desfășurării lucrărilor de reamenajare, copiii au mers împreună cu o echipă de voluntari Secom® în vizită la Orășelul Cunoașterii, un loc special în care știința poate fi înțeleasă prin joacă. Experiența a fost completată de activitățile interactive desfășurate în Orașelul Cunoașterii, dar și de prânzul special oferit de Secom®.

“Copilăria este o sumă a momentelor frumoase pe care le trăim și care ne ajută să ne dezvoltăm. Încercăm să creăm momente deosebite copiilor aflați în plasament, iar acesta este doar un pas. Ne propunem să fim mai aproape de ei, iar acțiunile noastre nu se vor limita aici”, susține Lucia Costea, managing partner Secom®.

Centrul de Plasament “Pinocchio 3” are în grijă un număr de 32 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, asigurându-le temporar sau definitiv îngrijire, educație, găzduire și asistență medicală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *