Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

SEAT a obţinut premiul “ECOBEST 2008” la Istanbul

ACORDAT DE AUTOBEST PENTRU NOUL IBIZA ECOMOTIVE

Pregătit pentru lansarea pe piaţa din Spania, noul SEAT Ibiza ECOMOTIVE a obţinut premiul “ECOBEST 2008” oferit de către organizaţia Autobest în oraşul istoric Istanbul, care recompensează cele mai ecologice modele de pe pieţele în curs de dezvoltare.

La cea de-a VIII-a ediţie a decernării premiilor Autobest au fost prezente peste 150 de persoane, inclusiv jurnalişti din 15 state, care au alcătuit juriul Autobest, personalităţi din domeniul automobilistic internaţional, directori din sectorul local al producţiei de automobile şi membri ai presei de specialitate.

Fernando Salvador, directorul de comunicare responsabil cu partea de produs al companiei SEAT, a obţinut premiul ECOBEST, care a fost inclus pentru prima dată în categoria distincţiilor acordate anual de Autobest. Acesta a declarat: “Este un premiu foarte important pentru SEAT. Ibiza este cel mai important model din gama noastră, iar noua versiune ECOMOTIVE exprimă clar strategia noastră în domeniul producţiei de automobile cu un nivel ecologic cât mai ridicat. Prezentăm cu mândrie deosebită acest premiu şi dorim să adresăm mulţumirile noastre membrilor Autobest pentru recunoaşterea contribuţiei aduse de SEAT la lansarea pe piaţă a modelelor ecologice.”

Noul SEAT Ibiza ECOMOTIVE a fost desemnat câştigător în competiţia cu modelele rivale, precum Ford Fiesta Econetic sau Toyota iQ, obţinând un punctaj ridicat la majoritatea criteriilor de selecţie, precum preţul, reţeua de service, distribuţia pieselor de schimb, versatilitatea, designul şi tehnologia.

Cu emisii de CO2 de numai 98 g/km şi un consum de carburant de 3.7 l/100 km, Ibiza ECOMOTIVE este cel mai performant model din acest segment la capitolul rezultatelor ecologice, precum şi al fiabilităţii, fiind de asemenea cel mai ecologic model realizat de producătorul spaniol

Gama ECOMOTIVE, orientată către performanţe ecologice remarcabile

Prin gama de modele ECOMOTIVE, producătorul spaniol s-a concentrat în special asupra performanţelor în ceea ce priveşte protecţia mediului înconjurător. Modelele actuale produse de SEAT în gama ECOMOTIVE sunt noul Ibiza, cu emisii de CO2 de numai 98 g/km, León, cu numai 119 g/km, şi Alhambra, care, cu emisii de doar 159 g/km, este cel mai ecologic model din clasa din care face parte.

Fără îndoială însă că cel mai bun exemplu este noul Ibiza ECOMOTIVE. Echipat cu un propulsor TDI de 1.4 litri dezvoltând 80 CP, dotat cu filtru de particule diesel (DPF), este cel mai ecologic model din clasa sa. Îmbunătăţirile realizate la aerodinamica acestui model, cu o nouă grilă frontală, un design diferit şi un nou spoiler spate, un software pentru sistemul electronic de control al motorului şi reducerea greutăţii reprezintă numai câteva dintre măsurile adoptate în scopul reducerii consumului de carburant şi a emisiilor comparativ cu modelul precedent.

Disponibil atât în versiunea cu cinci uşi, cât şi în cea cu trei uşi denumită SC, noul Ibiza ECOMOTIVE reprezintă o opţiune foarte bună pentru cumpărători. Clienţii vor conduce un model cu un consum vizibil redus de carburant, care va asigura o mai bună protecţie a mediului înconjurător.

Şi León ECOMOTIVE se poate lăuda că este unul dintre cele mai ecologice modele din clasa sa. Motorul TDI de 1.9 litri de 105 CP generează emisii de CO2 de 119 g/km, cu 16 g/km mai puţin decât versiunea de bază. Mai mult decât atât, León ECOMOTIVE asigură şi un consum foarte redus de carburant de 4.5 l/100 km. Îmbunătăţirile aduse sistemului electronic de control al motorului, rapoartele de transmisie, reducerea greutăţii şi a pneurilor au permis producerea unui model sport care respectă standardele ecologice.

Ultima versiune produsă de gama SEAT ECOMOTIVE este Alhambra. Versiunea sa ecologică este echipată cu propulsorul TDI de 2.0 care dezvoltă 140 CP şi generează emisii de 159 g/km CO2, reuşind performanţa de a fi primul model din această clasă care coboară sub limita de 160 g/km. Consumul mediu atins de modelul Alhambra ECOMOTIVE este de numai 6 litri la 100 km.

O dovadă foarte bună a caracterului sportiv, pe care producătorul doreşte să îl imprime tuturor modelelor sale, este adăugarea suspensiilor sport în lista de dotări pentru modelul Alhambra ECOMOTIVE, astfel încât monovolumul realizat de producătorul spaniol atinge un nivel redus de emisii şi consum de carburant, îmbinând perfect sportivitatea cu eficienţa.

Textul şi fotografiile sunt disponibile online la adresele //media.seat.com, dar şi pe site-ul de presă Porsche România, www.presa.porscheromania.ro.

Bucuresti, 06.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *