metalshow

Seara de recital la Sala Radio

Orchestrele si Corurile Radio va invita miercuri, 30 martie, ora 19.00, la recitalul sustinut de Dana Borsan – pian, Adrian Duminica – clarinet si Marin Cazacu – violoncel.

Programul serii include Trio in si bemol major, op. 11 de Ludovic van Beethoven, Trio Pathetique in re minor de M. I. Glinka si Trio in la minor, op. 114 de J. Brahms.

Solist-concertista a Orchestrelor si Corurilor Radio, Dana Borsan a incheiat in anul 2006 un proiect unic pana acum in istoria muzicii romanesti: Integrala concertelor pentru pian de W.A. Mozart, eveniment in premiera realizat in colaborare cu Orchestra de Camera Radio, materializat in concerte cu public, inregistrari speciale pentru fonoteca Radio si un album de 8 CD-uri editate de Editura „Casa Radio”. Este detinatoare a numeroase premii la concursuri nationale si internationale, iar pana in prezent a interpretat in peste 875 de concerte si recitaluri. In ultimii doi ani, a concertat deseori cu orchestre din Germania, Chisinau si a sustinut recitaluri de pian in Germania, Franta, Irlanda si Norvegia.

Activitatea artistica a lui Adrian Duminica insumeaza concerte alaturi de Orchestra Filarmonicii din Ramnicu Valcea, Orchestra Nationala Radio, Orchestra de Camera Radio, Kurpfaelzisches Kammerorchester – Germania, Philharmonisches Orchester Heilbronn – Germania si Mannheimer Hochschulorchester – Germania. Membru al Cvintetului Amphion intre 1996 si 1998, al Cvintetului National de Suflatori Concordia (1998 – 2000) si al Octetului de Suflatori al Facultatii de Muzica din Mannhein (2002 – 2004), Adrian Duminica este, din anul 2009, solist instrumentist – sef de partida al Orchestrei Nationale Radio. A efectuat numeroase turnee in Franta, Germania, Spania, Japonia, Anglia, Italia, Elvetia, Grecia, Bulgaria etc. si a fost distins cu premii Ia numeroase concursuri nationale si internationale.

Profesor si solist concertist in cadrul Filarmonicii „George Enescu”, Marin Cazacu a infiintat, in 1999, Festivalul International „Enescu si muzica lumii”, care se desfasoara in fiecare vara la Sinaia, in preajma aniversarii zilei de nastere a marelui muzician (19 august 1881). Pentru organizarea acestui festival si infiintarea primei orchestre nationale de tineret (Orchestra Romana de Tineret, care functioneaza acum sub bagheta lui Cristian Mandeal), a fost rasplatit in anul 2008 de catre revistele VIP si Actualitatea Muzicala cu Premiul pentru Proiectul anului. A fost decorat in 2004 cu Ordinul Meritul cultural in grad de Cavaler, iar in 2006 a obtinut titlul de Doctor in Muzica cu Summa cum laude, sustinand lucrarea Concertele pentru violoncel si orchestra in creatia romaneasca de la Constantin Dimitrescu la Pascal Bentoiu.

Biletele se gasesc la Casa de Bilete a Salii Radio (Str. G-ral Berthelot nr. 60 – 64, sector 1) si prin reteaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro.

Bucuresti, 28.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *