free download 78 travel guides written by experts

Se lanseaza pe DVD primul sezon din serialul TV “Dinastia Tudorilor”

Prooptiki România lansează pe DVD, într-o ediţie specială, pe trei discuri, prima serie, completă, a serialului TV „Dinastia Tudorilor”. Premiat cu două premii Emmy şi două nominalizări la Globul de Aur, filmul ne prezintă, în rolul principal, un Henric al VIII-lea neaşteptat de atrăgător şi pasional: Jonathan Rhys Meyers.

Al doilea monarh din dinastia Tudorilor, Henric al VIII-lea a fost Rege al Angliei între 1509 şi 1547. Opunându-se voinţei papale, a separat Biserica Anglicană de sub autoritatea Romei, însă l-au făcut celebru mai ales cele şase mariaje şi lista lungă de execuţii din timpul domniei sale. A fost evocat, de-a lungul timpului, în numeroase ecranizări şi mulţi actori s-au întrecut în a-l interpreta. Pentru prima dată însă, vedem în serialul TV „Dinastia Tudorilor” un Henric al VIII-lea pasional şi viril, de o vitalitate exuberantă, interpretat de Jonathan Rhys Meyers (cunoscut publicului cinefil din „Match Point” şi „Misiune: Imposibilă 3”). Câştigator al unui trofeu Chopard la Festivalul de la Cannes şi al unui Glob de Aur, cu două nominalizări la premiile Emmy, Meyers e o alegere pe cât de neaşteptată, pe atât de inspirată pentru acest rol ambiţios, oferind publicului contemporan o noua percepţie asupra spiritului celui care a scandalizat istoria, a stârnit controverse şi nu încetează să fascineze nici acum, după cinci secole.

Dorindu-şi cu orice preţ un fiu legitim căruia sa-i încredinţeze mai târziu tronul Angliei, Henric al VIII-lea nu se dă în lături de la nimic pentru a-l obţine. Regina Catherine (Maria Doyle Kennedy) nu i-l poate da, iar monarhul se îndrăgosteşte iremediabil de seducătoarea Anne Boleyn (Natalie Dormer) care nu cedează însă avansurilor sale. Regele decide s-o ia de soţie, dar mai intai trebuie să divorţeze de regină. Consilierul său de încredere, cardinalul Wolsey (Sam Neill) are misiunea de a-l convinge pe Papă să anuleze căsătoria, divorţul fiind interzis de biserică.

Alai de infidelităţi, intrigi, trădări, comploturi şi execuţii, „Dinastia Tudorilor” este o dramă „seducătoare şi emoţionantă” (Tim Goodman, San Francisco Chronicle). Serialul a obţinut două nominalizări la Globul de Aur pentru cel mai bun serial şi cel mai bun actor – Meyers, precum şi două premii Emmy, pentru costume şi coloana sonoră. Scenarist şi producător executiv al filmului este Michael Hirst, care a realizat şi „Elizabeth: Epoca de Aur”, Elizabeth I fiind fiica lui Henric al VIII-lea şi a lui Anne Boleyn. Prima serie, completă, a serialului este acum disponibilă pe DVD într-o ediţie specială, pe trei discuri. Pe lângă cele 10 episoade din primul sezon şi trailere, DVD-ul ne oferă, ca bonus, 11 featurettes cu imagini din culisele serialului. Distribuit de Prooptiki România. Preţ recomandat: 129,9 RON.

Bucuresti, 20.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *