Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Se filmeaza primul film romanesc de fictiune in 3D

Cinematografia românească marchează un nou început prin intrarea în producţie a primului film de ficţiune în format 3D stereografic, «Dopul scuză mijloacele». Filmul este scris şi regizat de Mihai Ionescu şi produs de GEF ART FILM în studiourile Castel Film.

«Acest scurt metraj îşi propune să fie primul dintr-o fantezie vizual-cinematografică în trei părţi. Dacă vom reuşi să găsim sursele de finanţare, vom avea peste un an, un an şi jumătate primul film românesc de lung metraj în format 3D», a declarat producătorul delegat Alexandru Spătaru.

«Dopul scuză mijloacele» este titlul primei părţi, cu o durată de aproximativ 30 de minute şi este realizat cu ajutorul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC). Scenariul este bazat pe o idee de Cip Ieşean, şi a căştigat concursul de selecţie din cea de-a doua sesiune CNC a anului 2010.

Potrivit regizorului Mihai Ionescu, «este vorba despre un film experiment bazat pe o întâmplare tragi-comică, tratată în cheie suprarealistă. Din punct de vedere vizual, filmul se situează la polul opus stilului minimalist cu care ne-am obişnuit», atât regizorul, cât şi producătorul dorind să ofere publicului o experienţă vizuală cât mai bogată. «De aceea am construit un decor special şi am apelat la expertiza Media Pro Magic Factory, pentru a realiza complicatele extensii virtuale de decor».

Filmul este o satiră a unei societăţi neputincioase, invalidă, infirmă, incapabilă să-şi poarte de grijă din cauza unui sistem fără proceduri. Lipsa acestora determină o succesiune de întâmplări pe alocuri hilare, pe alocuri groteşti sau chiar absurde. Este o poveste suprarealistă, dar bazată pe întâmplări şi poveşti reale auzite, văzute, trăite şi întâlnite în cotidianul imediat.

Printre cei peste 30 de actori pe care îi cuprinde distribuţia filmului se numără Alexandru Bindea – în rolul domnului Zbigniew, Mihai Gruia Sandu, George Ivaşcu, Ruxandra Enescu, Monica Davidescu, Irina Movilă, Dragoş Stemate, Ovidiu Cunbcea, Gavril Pătru, Vitalie Bantaş, Alexandru Georgescu şi alţii.

GEF ART FILM este casa de producţie cinematografică ce a gestionat filmele « Uriaşul » şi «Despre alte mame» ale regizorului Mihai Ionescu, ultimul titlu fiind distins cu Premiul Special al Festivalului Internaţional de Film de la Moscova.

În anul 2011, casa de producţie a fost selecţionată de Centrul Naţional al Cinematografiei în sesiunea din luna septembrie cu proiectul cinematografic «Cutia de ghete», un scenariu după nuvela cu acelaşi titlu a lui Titus Popovici.

Bucuresti, 05.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *