free download 78 travel guides written by experts

Se face lumina in cazul sclavilor de la Berevoiesti. Sambata, la „Asta-i Romania!”, interviu in exclusivitate cu inculpatii din dosarul sclaviei care a socat o tara intreaga

#Acestia au fost condamnati la ani grei de inchisoare si pusi sa plăteasca daune materiale de zeci de mii de euro victimelor
 
La aproape doi ani de la descoperirea socanta a plantatiei de sclavi de la Berevoiesti, stapanii incep sa plateasca. Doua dintre cele patru dosare au ajuns la final. Pedepsele sunt insa prea mici in ochii victimelor care si-au distrus vietile si nu isi mai gasesc puterea sa o mai ia de la capat. Salbaticiti si torturati fizic si psihic, acestia nu mai stiu sa mai traiasca in liberatate. Este si cazul fratilor Bratu, pe care echipa emisiunii “Asta-i Romania!” a incercat din rasputeri sa ii ajute si sa le ofere o noua viata, dar acestia au ales sa se intoarca in locul in care si-au gasit inceputul sfarsitului. Timpul petrecut in lagarele romilor din Berevoiesti i-a dezumanizat si le-a furat orice urma de putere.

Asta-i Romania, material sclavi Berevoiesti

In editia de maine a emisiunii „Asta-i Romania!”, difuzata la ora 17:15, la Kanal D, Mihai Ghita prezinta un material in exclusivitate cu declaratiile inculpatilor din dosarul sclavilor de la Berevoiesti. Si-au facut lagar in propriile curti si au distrus zeci de vieti, dar acum este randul lor sa plateasca. Este doar o chestiune de timp pana cand familii intregi din catunul argesean vor ajunge dupa gratii, fiind condamnati la ani grei de inchisoare.

Pe langa anii de inchisoare, de ordinul zecilor, romii mai au de platit despagubiri victimelor ramase in viata, in valoare totala de 80.000 de euro.

„De la 5 la 13 ani sunt pedepsele pe care le-a primit familia Grancea, compusa din mai multi membri. In acest moment, cele patru familii, care traiesc in mai multe case, se pregatesc sa plece in arest, insa mai exista o singura cale de atac, insa foarte putin probabil ca ei sa mai scape in acest moment de puscarie”, spune Mihai Ghita, prezentatorul emisiunii „Asta-i Romania!”.

Curtea in care altadata stapanii organizau lupte intre sclavi este acum goala, masinile cu care romii transportau lemnele impreuna cu sclavii lor, zac abandonate. Toata familia este in arest la domiciliu, iar in cateva zile, vor intra pe poarta penitenciarului.

Seful familiei, temutul Petre Grancea si-a pierdut din forta de altadata, vocea aspra cu care isi teroriza slugile e acum mai domoala, iar pumnii cu care e acuzat ca si-a lovit sclavii au incetat sa se mai inclesteze. Acesta vorbeste spasit despre cei 11 ani de inchisoare care il asteapta si despre nedreptatea care sustine el ca i s-ar fi facut. Sapte ani si sase luni va sta departe de casa si Maria Grancea, care a orchestrat alaturi de sotul sau una dintre cele mai cumplite scenarii de umilinta.

Ce pedepse au primit ceilalti acuzati in dosarul care a socat o tara intreaga si ce au declarat acuzatii, inainte de a fi incarcerati, veti putea afla urmarind un interviu in exclusivitate prezentat in emisiunea „Asta-i Romania!”, difuzata maine, la ora 17:15, la Kanal D!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *