metalshow

Se deschide Atelier Simplus – primul atelier in care copiii sunt cei care isi creeaza jucariile

Atelier Simpluș, primul atelier în care jucăriile se realizează după desenele copiilor, se deschide în comuna Mănești, județul Dâmbovița.

Copiii au de astăzi un loc unde să își transforme desenele în jucăriile dorite: Atelier Simpluș. Tot ce trebuie să facă este să le deseneze, iar meșteșugarii pricepuți din Atelier Simpluș le vor transforma în realitate.

Atelier Simpluș este primul din România care realizează jucării după desenele copiilor.

Alături de jucăriile personalizate, echipa Atelier Simpluș colaborează cu designeri români pentru producerea jucăriilor de serie sau a produselor din fetru: huse pentru laptopuri, tablete, telefoane sau genți.

Produsele realizate în Atelier Simpluș se remarcă prin designul original, materialele naturale și detaliile realizate prin broderie manuală. Ele pot fi comandate de pe pagina de Facebook a Atelier Simpluș.

În Atelier sunt angajate trei persoane din comuna Mănești, șomeri de lungă durată și persoane care din diferite motive au abandonat studiile.

“Atelier Simpluș s-a născut din dorința de a ajuta persoanele defavorizate social, cu studii medii, și de a le oferi șansa să lucreze într-un mediu creativ. Am identificat nevoia unui loc de muncă în rândul beneficiarilor serviciilor ALIAT din comunitățile rurale și de aceea am hotărât să dezvoltăm o afacere socială care să îi ajute”, a declarat Loreta Isac, inițiatoarea Atelier Simpluș.

Peste 50% din profitul rezultat în urma vânzării produselor din Atelier Simpluș este reinvestit în susținerea serviciilor ONG-ului ALIAT, unul dintre principalii furnizori de servicii medicale, sociale și psihologice pentru persoanele dependente de alcool și droguri.

Atelier Simpluș este unul dintre cele 10 proiecte câștigătoare în cadrul proiectului Fabricat în Țara lui Andrei, cea mai mare competiție de afaceri sociale din România, organizată de OMV Petrom în parteneriat cu Fundația NESsT România.

Bucuresti, 22.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *