Kinodiseea

Se apropie Top Talents Days, ultima etapa de selectie a 72 de tineri de exceptie

Top Talents Days vor avea loc pe 14 si 15 mai la Hotel Pullman Bucuresti. Cele 2 zile vor incheia un proces de selectie a 300 de tinere talente, urmand ca in ziua de 15 mai sa participe 72 de finalisti. Programul Top Talents Romania, aflat anul acesta la a II- a editie si derulat de Catalyst Solutions se adreseaza studentilor in ani terminali, masteranzilor, tinerilor profesionisti cu experienta de pana la 1 an, din Bucuresti si provincie. Complementar pregatirii teoretice, generatiile ce ies de pe bancile facultatilor detin un important bagaj de abilitati, competente, sunt deosebit de activi, implicati in proiecte practice, voluntariat, o parte traiesc experiente de lucru in strainatate. Programul isi propune sa identifice si sa premieze astfel de tineri.

Incepand de la jumatatea lunii martie s-a dat startul inscrierilor. 2 287 de candidati au completat formularul de participare in program, disponibil pe www.hipo.ro. Dupa etapa intermediara de evaluare a aplicatiilor au ramas “in joc” 1 227 de tineri. Ei au fost in continuare testati folosindu-se Cut-E, un instrument de evaluare psihometrica, cu rezultate facil de interpretat. Rapoartele Cut-E creioneaza profilul managerial, abilitatile de leadership, potentialul de creativitate, deschidere la noutati si performanta al candidatilor. Desi numai 300 vor trece de aceasta “proba”, toti cei 1 227 de tineri intrati in aceasta etapa vor primi pe email concluziile evaluarii iar acest lucru le va folosi cu siguranta in cariera profesionala. Profilul obtinut cu ajutorul Cut-E este real si pertinent; Cut-E si-a castigat in timp reputatia de cel mai folosit instrument de evaluare online din Europa.

Ziua de 14 mai va reuni la Hotel Pullman (fostul hotel Sofitel Bucuresti), sala New York 300 de tineri ramasi in cursa dupa evaluarea Cut-E. Ei vor participa pe parcursul zilei la o serie de work-shopuri, o conferinta tip panel, se vor cunoaste si vor cunoaste companiile partenere: Adobe (Sectiunea IT), BCR (Sectiunea Servicii Financiare), Colgate (FMCG – Sectiunea Cosmetics&Detergents), BRD (Sectiunea bancara), Cosmote (Sectiunea Telecom), Kraft (FMCG – Sectiunea Food Industry). Organizatorii au pregatit astfel pentru aceasta zi o paleta consistenta de informatii de cariera, leadership, motivare, creativitate. Se creeaza de asemenea si cadrul pentru networking, factor considerat din ce in ce mai important in dezvoltarea profesionala, personala ulterioara.

Cate 10 tineri selectati de Catalyst Solutions plus cate 2 invitatii din partea celor 6 parteneri, in final 72 de persoane vor fi premiate vineri, 15 mai in aceeasi locatie – Hotel Pullman. Vor fi provocate sa participe la simularea 7 Seas, un joc de strategie oferit de Human Invest. Se va contura o gala de premiere a calitatilor de exceptie, a talentelor de top. O parte vor fi angajati in cele 6 companii multinationale, altii vor efectua stagii de practica, internshipuri, vor urma programe de management trainee. Finalistii programului vor beneficia si de o bursa in valoare de 30% din taxa de scolarizare pentru un program MBA din oferta CEU Business School. Fondata in 1988, CEU Business School a fost prima institutie educationala ce oferea programe de MBA de tip american in Europa Centrala si de Est. Standardele educationale ridicate, aliniate modelelor occidentale insa adaptate regional au condus la reputatia de cel mai bine cotat furnizor de Executive MBA de la noi.

Top Talents Romania nu se finalizeaza odata cu 15 mai ci creeaza o platforma online de genul social media prin intermediul careia finalistii, organizatiile partenere vor interactiona. Cu fiecare generatie de absolventi, tineri profesionisti cu experienta de pana la 1 an participanti la program si selectati pentru etapele finale, reteaua se va imbogati cu noi talente si noi companii de top. In timp, este de dorit formarea unui generator de proiecte comune, inovatoare, idei indraznete, planuri de dezvoltare.

“Top Talents Romania este un program special, de elita, in oferta de servicii Catalyst Solutions.
Aflati in centrul nostru de atentie, studentii in ani terminali, tinerii profesionisti vor dispune de cadrul optim de afirmare, este o ocazie unica de a fi evaluati profesionist, de a interactiona, si pentru cei mai talentati de a intra in vizorul unor companii de top de pe piata. Noi le dorim succes, suntem pe deplin increzatori in sansele lor chiar si in aceasta perioada de criza.” afirma Oana Badea, Project Manager Catalyst Solutions.

Detalii suplimentare si updatate despre program gasiti pe www.toptalents.ro.

Bucuresti, 07.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *